Paroubek zpráskal novináře: Píšeš blitiny, ty kreaturo

23.07.2011 20:09

Jiří Paroubek v Řecku zuří. Redaktor Práva Jiří Ovčáček spekuluje o variantě, že by se z klubu ČSSD mohla vydělit skupina poslanců kolem expředsedy soc. dem., která by svou podporou vládě nahradila Věci veřejné. A dokonce si dovolil zeptat se na celou záležitost předsedy strany Bohuslava Sobotky. Ten se tradičně postavil proti současné vládě, podobnou situaci však odmítl. Paroubek míní, že Ovčáček je prolhaný hlupák a podrazák.

Paroubek zpráskal novináře: Píšeš blitiny, ty kreaturo

"Myslím si, že navzdory všem spekulacím, vlastně jediná politická strana, která se začala drolit v Poslanecké sněmovně, jsou právě VV. Ostatní poslanecké kluby, včetně klubu ČSSD, zůstaly pohromadě. A tak, jak znám naše poslance, můžeme mít různé názory na různé aspekty veřejné politiky, ale shodneme se na odporu vůči současné vládě a shodneme se v naprostém nesouhlasu s tím, co tato vláda realizuje v oblasti daní, zdravotnictví nebo důchodů," prohlásil Sobotka na Ovčáčkuv dotaz.

"Nedokážu si představit, že by kterýkoliv poslanec soc. dem. profiloval na tom, že bude současnou vládu podporovat, zejména v situaci, kdy absolutní většina občanů této země premiéru Nečasovi a jeho koalici nevěří," dodal rezolutně.

Čtěte také:
Paroubek kárá MF Dnes: Řekněte, jestli lže Kroupa nebo Kubice
Jó, za Paroubka, to se žilo! Budeme jednou vzpomínat
Kubice a Hruška ostře k Paroubkovi. Lže a používá stalinské metody
Četli jsme Paroubkovu knihu o Kubicem: Ministře, musíte reagovat

Hlupák a podrazák

Sám Jiří Paroubek má o celé věci jasno.

"Ovčáček je prolhaný hlupák a nechutný podrazák. Podobné výroky tento skrz naskrz zkorumpovaný človek opírá jen o svou bezbřehou nenávist ke mně. Být na jeho místě, už čtyři roky by se každé ráno, když když se podívá do zrcadla, měl odplivnout. Čtyři roky uplynuly, kdy tahle kreatura, do té doby používající mou plnou důvěru, musela opustit Lidový dům. Uvažoval jsem totiž o jeho exemplárním vyhození pro ztrátu důvěry," sdělil Paroubek ParlamentnímListům.cz k Ovčáčkovi, kterého takto důrazně nekáral poprvé.

"V knize mých pamětí se o něm dočtete mnohem více. Stejně tak jako o zadavateli jeho blitin vůči mé osobě, šéfradaktoru Porybném a jeho vypečeném, zkorumpovaném plátku," uvedl dále.

Vztahy Paroubek x Ovčáček:
Paroubek: Ovčáčkova lež má hodně dlouhé nohy
Paroubek útočí na Ovčáčka. Ať si píše, co chce, reaguje novinář
Paroubek útočí od moře. Přes internet a ostrými

Bez komentáře

Redaktor Ovčáček, který v minulosti působil v PR týmu ČSSD, celou záležitost nechce komentovat. "Paroubkovo vyjádření je dost silné, ale to nic. Opravdu se k tomu nechci nijak vyjadřovat. Vím, že to nezní dobře, ale bez komentáře," řekl ParlamentnímListům.cz Ovčáček.

V minulých měsících se rojily spekulace kolem možného odchodu Paroubka z ČSSD a jeho přechodu do mimoparlamentní ČSNS 2005. Ačkoliv Paroubek tuto možnost sám několikrát připustil, vždy zdůraznil, že věc je pouze ve stádiu úvah.

Spekulace o odchodu

V březnu, když o jeho přestupových úvahách jako první informovaly ParlamentníListy.cz, Paroubek sdělil, že s ním chce spolupracovat celá řada organizací a národní socialisté jistě nejsou sami.

Více zde:
Paroubek zvažuje odchod z ČSSD. Víme kam

V květnu nakonec sám expředseda potvrdil, že o odchodu z ČSSD uvažuje. "Vidím výzvu, která se rýsuje, tedy dostat do sněmovny historickou stranu spjatou s Edvardem Benešem," sdělil Lidovým novinám na dotaz, zda přesun do ČSNS 2005 skutečně připouští.

Paroubek hrozí odchodem z ČSSD. Přeběhlíku, syčí strana

Žádné kroky pro uskutečnění plánu však od té doby neučinil a ani nesdělil, zda je učinit zamýšlí. Zůstává tedy poslancem sociální demokracie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban, nep

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…