Klaus: Ekologové ze Šumavy jsou horší než Al-Káida

29.07.2011 15:28

Ekologičtí aktivisté představují podle prezidenta Václava Klause větší globální hrozbu než teroristé z Al-Káidy. Prezident to uvedl v reakci na ekologickou blokádu na Šumavě. Klaus tak podpořil vedení národního parku, které navzdory přáním ekologů nařídilo kácení šumavských stromů napadených kůrovcem.

Klaus: Ekologové ze Šumavy jsou horší než Al-Káida

"... kde vidím v současnosti ve světě největší ohrožení - vidím je v environmentalismu, v odnárodňování států a v přechodu ke globálnímu (a evropskému) vládnutí. Těchto dvou věcí se já bojím více než Al-Kaidy," uvedl Klaus ve svých Zápiscích z cest, které ukázal serveru Novinky.cz.


"Jestli mi někdo z mých čtenářů nerozumí, pak přeposílám SMS, která mi právě při psaní této věty přišla: 'Ekologičtí aktivisté se na Šumavě zavěsili v sítích do korun stromů napadených kůrovcem. Brání jejich kácení.' Snad už k tomu není třeba nic dodávat," vysvětluje prezident.


Aktivisty kritizuje i Chalupa


Blokádu odsoudil i ministr životního prostředí Tomáš Chalupa. Podle něj dosáhla současná kůrovcová kalamita historicky největších rozměrů a je tudíž nutné konat. "Šumavu nelze ponechat napospas kůrovci, jak to činili mí zelení předchůdci. Důsledkem je pouze zničení rozsáhlých ploch šumavských lesů, tedy poškození nejen státního majetku, ale i přírody jako takové," řekl Chalupa portálu Mediafax.


Ministr se zároveň podivuje nad chováním Hnutí Duha. Podotýká, že přestože je sdružení financované z kapes daňových poplatníků, odmítá dodržovat rozhodnutí soudu. Zároveň odmítá tvrzení Hnutí Duha, že s blokádou nemá nic společného. „Tvrzení, že s protesty, které zorganizovalo a se kterými se mnoho dní chlubilo, nemá nic společného, je absurdní a žádný soudný člověk mu nemůže věřit," uvedl Chalupa.


Jednání vedení parku naopak neuznává exministr životního prostředí a mezinárodně uznávaný odborník na ekologii Bedřich Moldan (TOP 09). Blokádníky podpořilo také vedení Strany zelených.

Čtěte také:

Australská TV se dočkala. Klaus dvacet minut poučoval moderátora 

Klaus: Ohrožena je svoboda plus životní úroveň. O to tu jde 

Aktivisté na Šumavě se nedají. K řetězům přibyly i trubky 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…