Deset tisíc knih Jiřího Paroubka zaplaví obchody

30.07.2011 19:45

Nová kniha Jiřího Paroubka Český Watergate je již k mání na pultech obchodů. Do prodeje šlo deset tisíc výtisků, což je na české poměry vysoké číslo. ParlamentníListy.cz o tom informoval Paroubkův názorový web VašeVěc.cz.

Deset tisíc knih Jiřího Paroubka zaplaví obchody

Paroubek se ve své nové publikaci blíže zabývá okolnostmi zveřejnění Kubiceho zprávy, která významně a podle jeho slov prokazatelně ovlivnila výsledek parlamentních voleb v roce 2006, a to v neprospěch ČSSD.

"Zpětně si myslím, že tento brutální vstup policejní složky do soutěže politických stran v době, kdy už nebylo možné nijak reagovat, byl spíše výsledkem naprosté hysterie, neboť přes všechny negativní kampaně vůči ČSSD její volební preference rostly, a tudíž hrozilo, že se ČSSD opět stane vládní stranou," říká dnes někdejší předseda sociální demokracie Jiří Paroubek.

V polovině příštího týdne, ve středu 3. srpna, si zájemci mohou nechat knihu podepsat přímo od autora na připravované autogramiádě.

Paroubek tak během jednoho měsíce vydává již svou druhou publikaci. První, která přibližovala jeho zahraniční cesty a vztahy s vrcholnými představiteli států, ovšem do hitparád prodejnosti knih nezasáhnula.

Jak ParlamentníListy.cz zjistily na nejnavštěvovanějších obchodech zaměřených na knižní publikace, Paroubek zatím neboduje na jediném z nich. Kosmas.cz má na prvním místě titul Jednou jako tragédie, podruhé jako fraška aneb Proč musela utopie liberalismu zemřít dvakrát, obchodní dům Kanzelsberger prodává nejvíc kuchařky Zdeňka Pohlreicha a ani Svaz českých knihkupců a nakladatelů nebyl k expremiérovi shovívavý. Ani v jedné z kategorií (beletrie, naučné, dětské) se Jiří Paroubek a kniha Ve službě republice neumístili.

První čísla o prodejnosti Českého Watergatu budou k dispozici na konci srpna.

Související:


Top knihy Kanzelsbergeru:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…