Českobudějovická úřednice je nejlepší v zemi. Ministerstvo jí dalo diplom

31.07.2011 20:01

V minulých týdnech se uskutečnil ve dvaadvaceti městech České republiky a na jejich vybraných úřadech a poštách výzkum, který byl zaměřen na poskytování služeb a informací spojených s datovými schránkami.

Českobudějovická úřednice je nejlepší v zemi. Ministerstvo jí dalo diplom

Českobudějovická Iveta Stolariková, stejně jako její kolegyně z Tábora, získala prvenství a stala se tak nejlepší úřednicí v ČR. "Pro náš úřad je to samozřejmě vynikající vizitka a velmi rád naší kolegyni za vzornou práci upřímně poděkuji," uvedl pro zpravodajství místní radnice 1. náměstek primátora Miroslav Joch.

"U nás na místě CZECH POINT nejčastěji klienti žádají zřízení datové schránky, přidání pověřené osoby k přístupu do schránky či zneplatnění přístupových údajů," poznamenala vítězka Iveta Stolariková.

Ocenění ve formě certifikátu jí předali při krátkém slavnostním setkání zástupci Ministerstva vnitra České republiky a společnosti Telefónica O2.

Datová schránka je v českém právním řádu od roku 2009 definována jako elektronické úložiště speciálního typu zřízené podle příslušného zákona, které je určeno k doručování elektronických dokumentů od orgánů veřejné moci a k provádění úkonů vůči orgánům veřejné moci. Novela zákona doplnila ještě s účinností od 1. ledna 2010 dodávání dokumentů fyzických i právnických osob mezi sebou.

Ze zákona musí být datová schránka zřízena každému orgánu veřejné moci, každé podnikající fyzické nebo právnické osobě a některým dalším typům subjektů: ostatní fyzické a právnické osoby mají právo nechat si datovou schránku bezplatně zřídit.

Orgány veřejné moci jsou povinny posílat dokumenty adresátům přednostně do datové schránky, mají-li ji zřízenu. Česká republika je prvním státem na světě, kde je používání datové schránky pro orgány veřejné moci a podnikající subjekty povinné.

Foto: C-Budejovice.cz

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…