Vláda nejspíš sjednotí lhůty pro hodnocení výzkumných projektů

06.08.2011 13:13

Vláda premiéra Petra Nečase (ODS) s největší pravděpodobností schválí návrh koaličních poslanců na sjednocení lhůt pro hodnocení výzkumných a vývojových projektů. Vyplývá to z návrhu usnesení, který úřad zveřejnil na svém webu.

Vláda nejspíš sjednotí lhůty pro hodnocení výzkumných projektů

Podle současných pravidel může hodnocení dvoustupňových tendrů trvat až 240 dnů a jednostupňových nejvýše 180 dnů. Autoři návrhu však tvrdí, že to způsobuje problémy. Navrhli proto sjednocení na 240 dnů.

V současnosti je omezena kontrola formálních chyb projektů

Jako nejčastější potíže uvedli například omezení důslednější kontroly formálních chyb projektů a omezení možnosti získat dostatek posudků od zahraničních odborníků. Složitější je i ustanovit mezinárodní hodnoticí komise.

Změnu navrhli koaliční poslanci Walter Bartoš (ODS), Anna Putnová (TOP 09 a Starostové) a Milan Šťovíček (VV). V návrhu usnesení je uvedeno, že vláda s novelou souhlasí. Doporučuje pouze, aby byly během schvalování ve sněmovně opraveny legislativně technické chyby.

Nezávisle na stanovisku vlády dostane předlohu k posouzení i Poslanecká sněmovna. I zde by měl návrh bez problémů projít. Koalice má totiž v komoře většinu hlasů.

Autoři předlohy požadují, aby byla schválena ve zrychleném řízení už v prvním čtení. Není však jisté, zda kvůli možnosti opravit legislativně technické chyby ve druhém čtení na jejich žádost sněmovna přistoupí.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…