Klausův Jakl uvařil speciální teplé pivo pro gaye. BuQičák

10.08.2011 20:31

Prezidentův tajemník Ladislav Jakl, který je mimo jiné také znalcem a velkým fandou zajímavých piv, podle zdoje ParlamentníchListů.cz vymyslel se svými přáteli kolem skupiny pivních degustátorů "První pivní extraliga" speciální pivo pro homosexuály. Nápoj se jmenuje BuQičák, má symbolicky čtyři procenta alkoholu, narůžovělou barvu a nasládlou chuť.

Klausův Jakl uvařil speciální teplé pivo pro gaye. BuQičák

Podle zdroje redakce se může chmelový mok prý pít i teplý. Recepturu sestavil a pivo uvařil známý pivní odborník Petr Buriánek. Po pivu se prý v několika pivních barech jen zaprášilo a na dozrání čeká v těchto dnech už druhá várka.

SLEDUJEME TÉMA HÁJEK A HOMOSEXUÁLOVÉ  

Queerbeer

Jedenáctka BuQičák (Queerbeer) má čtyřprocentní obsah alkoholu, styl piva Witbier, EPM 10,9 procenta. Složení: ječný slad, pšeničný slad, chmel: Sládek, ibišek, pomerančová kůra, koriandr, bukvice lékařská a svrchní kvasnice SafAle US-05. Pivo uvařil sládek Petr Buriánek v pivovaru Chýně.

Psali jsme: Nakládačka za gaye. Čtěte, co si ODS myslí o svém primátorovi

K festivalu homosexuálů, transsexuálů a bisexuálů Prague Pride se již nedávno vyjádřil vicekancléř Petr Hájek, který v komentáři pro ParlamentníListy.cz označil homosexuály za devianty, což považuje za významově neutrální slovo. Proti tomu se ohradili politici ČSSD a Věcí veřejných, avšak prezidente republiky Václav Klaus se Hájka zastal s tím, že má právo na svůj názor. Klaus se rovněž ohradil proti tomu, když třináct velvyslanectví cizích států podpořilo akci homosexuálů.

Rozdělení politické scény

Festival Prague Pride začíná dnes. Účastníci několikadenního festivalu mohou v metropoli navštívit zhruba 60 akcí na více než 30 místech po celé Praze. Nemají chybět workshopy, divadelní a filmová představení, večírky v gay klubech, prohlídky města pro mimopražské s průvodcem nebo piknik v Riegrových sadech, ale i dětský den a vyjížďka na parníku.

Čtěte více: Gayové ničí důkazy. V Praze chtěli chodit nazí a leštit si hýždě 

Festival má vyvrcholit v sobotu 13. srpna, kdy se uskuteční  ´průvod hrdosti´. Ten odstartuje z Náměstí republiky ve 13 hodin přes spodní část Václavského náměstí, Národní třídou a bude zakončen hudebním festivalem na Střeleckém ostrově. Záštitu nad akcí ze strany pražského primátora Bohuslava Svobody z ODS a starosty Prahy 1 Oldřicha Lomeckého odsoudilo mnoho politiků ODS i TOP 09. Za primátora se ale postavil například šéf pražské ODS Boris Šťastný. Homosexuály podporuje Strana zelených a do průvodu má vyrazit i expremiér Jiří Paroubek.

Pochod pro rodinu

Jako protiváhu průvodu hrdosti Mladí křesťanští demokraté ve spolupráci s KDU-ČSL a Hnutím Pro život ČR pořádají v Praze ve stejný čas druhý ročník Pochodu pro rodinu, který se uskuteční ve stejnou dobu plánovaný pochod Prague Pride.

K tématu: Praha plná úchylných gayů. S podporou primátora z ODS, zuří Hájek

„Považujeme za znepokojivé, když se ve společnosti mluví výhradně o právech homosexuálů, zatímco zájmy tradiční většinové rodiny nikdo nehájí. Je šokující, když záštitu nad akcí homosexuálů převezmou politici ODS a TOP 09, kteří o sobe říkají, že jsou konzervativní," uvedl předseda MKD Petr Jurčík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…