Napětí v ČSSD. Sobotka je nezpůsobilý vést stranu, tvrdí Palas

11.08.2011 8:28

Moravskoslezský hejtman Jaroslav Palas (ČSSD) se pustil do svého stranického šéfa Bohuslava Sobotky. Tomu zaslal dopis, kde se ostře ohrazuje proti Sobotkovým dřívějším výrokům a zpochybňuje jeho způsobilost vést stranu.

Napětí v ČSSD. Sobotka je nezpůsobilý vést stranu, tvrdí Palas

Bohuslav Sobotka již dříve kritizoval Palasův plán pronajmout krajskou nemocnici v Novém Jičíně, aby tímto krokem pomohl k jejímu oddlužení. Také řekl, že se moravskoslezský hejtman nedrží programu sociální demokracie. S tím však Palas nesouhlasí.

„Musím se důrazně ohradit proti podobným výrokům, které vnímám jako věcně nepodložené," napsal hejtman. Dopis zaslal i všem místopředsedům ČSSD a také hejtmanům."Jsem přesvědčen, že podobně veřejně ventilované invektivy soc. dem. poškozují a současně zpochybňují tvou způsobilost zastávat tak důležitou funkci," uvedl Palas v dopise, na který upozornil deník Právo.

Palase mohou za pronájem nemocnice vyloučit 

Hejtman také dodal, že zatím jsou jeho výtky zdrženlivé - nemluví totiž o tom, že ČSSD nemá peníze, že strana nemá žádnou osobnost, jakou byl třeba Miloš Zeman nebo to, že nejsou schopnou opozicí, které by lidem nabízela srozumitelná východiska.

Pokud by byl hejtman obviněn ze zpochybňování úsilí plnit program ČSSD, mohl by být podle stanov ze strany vyloučen. Sobotka dopis zatím nečetl, ale podle svých slov si za výhradami k Palasovu vedení kraje stojí.

Psali jsme:
Dimun o ČSSD: Privatizátor Palas, idealista Dienstbier
Zeman o Paroubkovi: Na novou stranu nemá, není osobnost
Palas (ČSSD): Sociální demokracii se bez Jiřího Paroubka uleví
Palas vykročil k privatizaci nemocnic ve svém kraji

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…