Táhni do p*dele, Jandáku. Sprosté útoky na poslance ČSSD

17.08.2011 13:21

Na poslance ČSSD Vítězslava Jandáka se po rozhovoru s ParlamentnímiListy.cz snesla sprška kritiky od řadových členů a příznivců vlastní strany. Řekl totiž, že nechápe, proč z Ladislava Bátory dělají zrůdu a fašistu. Reagoval tak na kontroverzní výroky Ladislava Bátory, personálního ředitele ministerstva školství v souvislosti s gay festivalem Prague Pride 2011. Podle Jandáka se lidé opět dělí na lid "na zámku a v podzámčí".

Táhni do p*dele, Jandáku. Sprosté útoky na poslance ČSSD

Připomeňme, že kritici především z řad ČSSD, TOP 09 a Zelených Bátorovi vyčítají jeho údajnou fašistickou minulost a rovněž je dráždí, že se Bátora po boku prezidenta republiky a pražského arcibiskupa ohradil proti záštitě pražského primátora nad proběhlým gay festivalem Prague Pride 2011.

Slávku, táhni do....

„Netvrdím, že s panem Bátorou souhlasím naprosto ve všem, ale když jsem četl jeho vyjádření (dopis americké ambasádě k Prague Pride - pozn. red.), tak tam není nic, co by mě nějak pobuřovalo nebo mi vadilo. Je stejně jako já hrdý na svůj národ. Nechápu, proč z něj média a někteří politici dělají zrůdu a fašistu. Zřejmě to bude tím, že mnohá média jsou pravdoláskařská. Přijde mi, že existence lidí, kteří lpějí na tomto národu, se holt někomu nehodí," prohlásil v inkriminovaném rozhovoru pro ParlamentníListy.cz Jandák.

SLEDOVALI jsme téma Hájek a homosexuálové

„Slávku, vzpamatuj se a po litru tvrdýho nemluv. Anebo táhni do prdele za Bátorou. ČSSD pro xenofoby a homofoby není," vysloužil si Jandák výzvu od Štěpána Kotrby, který sám sebe ozančuje za novináře a designéra a nebrání se přídomku levicový. Ještě před sedmi lety byl členem ČSSD a například zmíněný článek vyvěsil na facebookovém profilu předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky.

Zde pak řada stranických příznivců vedle kritiky Jandáka požaduje, aby jej Sobotka odvolal ze stínové vlády, kde zastává post ministra kultury. Nutno dodat, že předsedova reakce zde není, Sobotka nereagoval ani na SMS redakce.

Související: Jandák: ČSSD hrozí, že prosere volby. Líbí se mi Bátora

Ve straně mě nikdo nebije

„Musím říct, že jsem se nesetkal s tím, že by mě za mé názory v sociální demokracii někdo bil, mlátil a podobně, to vůbec ne," reagoval na dotaz ParlamentníchListů.cz Jandák. „Mně jde o to, aby v této zemi byla svoboda názorů. Jasně jsem řekl, že nesouhlasím s mnoha věcmi, které říká pan Bátora, ale budu bojovat za to, aby své názory říci mohl," zdůvodnil své stanovisko poslanec.

Tomu se nelíbí, že na názory druhých je často brán dvojí metr. „Tady je princip, že kdokoliv řekne něco, co se nelíbí takzvaným ušlechtilým lidem, já jim říkám láskopravdaři, tak jste nepřítel, jste fašista, jste rasista, jste nevím co všechno. Ale to přeci nejde! Jde mi o to, aby si každý mohl říct svůj názor a většina se k němu přikloní, nebo nepřikloní," prohlásil Jandák.

Schwarzenberg může, Bátora ne?

„A to není jen pan Bátora, to může být pan Vonásek... A znovu zdůrazňuji, budu bojovat za to, aby každý, zdůrazňuji každý, mohl říkat svůj názor," zopakoval poslanec. „Tady máme svaté mezi politiky. Jeden ze svatých je pan Schwarzenberg. Tam nesmíte říct ani slovo," reagoval pak Jandák na novou „kauzu", kdy TOP 09 odešla z jednání vlády a požaduje Bátorovu hlavu, případně hlavu nadřízeného ministra školství Josefa Dobeše (VV), pokud Bátoru neodvolá.

A kde že to Bátora TOP 09 rozdurdil? Na Facebooku: „Chudáček starej... To se mu to bezostyšně prská, když ví, že ho přinejmenším ze tří důvodů nemohu vyzvat na souboj...", měl napsat Bátora. Ovšem až v reakci na Schwarzenbergův výrok ke své osobě z minulého týdne, v souvislosti s Bátorovým postojem k pochodu gayů a lesbiček v rámci Prague Pride festivalu. Schwarzenberg tehdy o Bátorovi řekl, že se na ministerstvo hodí „...s odpuštěním jako pazdeří k jisté části těla".

„Přeci má každý právo říct na něj svůj názor, tak jako to právo má pan Schwarzenberg, říci svůj názor na jiné. Já už jsem slyšel tolik vyjádření pana Schwarzenberga na různé politiky a různé strany, že mi z toho šel pot na čele. Ale opět v této zemi máme lidi na zámku a v podzámčí," reagoval Jandák na vládní rozmíšku.

Sympatizuje s Klausem, tak ho nahánějí

„Tady vidím, že kolem Bátory, to je politické honění. Tady se léta vede štvanice proti prezidentovi Klausovi, a to znamená, že Bátorovi názory nějak korespondují s názory Václava Klause, no tak tím pádem je Bátora zločincem. Ale já za tím nic zločinného nevidím. Má prostě svůj názor, který, a to zdůrazňuji, je v mnoha věcech odlišný od mého názoru. Ale já budu bojovat za to, aby on a nebo kdokoliv jiný mohl své názory říkat. Aby na to neměli právo jenom takzvaně ušlechtilí lidé, kteří tady mohou říkat a dělat jakékoliv blbiny," konstatoval Jandák.

SLEDUJEME téma Ladislav Bátora

„Víme, co zapříčinili například zelení v této zemi. Zvedl někdo hlas proti tomu co napáchali a jaké škody svou nekompetentní politikou udělali? Ne! Já vidím, co dělají v podstatě ekoteroristi na Šumavě. Ale nikdo proti nim nevystoupí. Největší zločinec je Stráský. Ta neobjektivita, to je co mě v této zemi rozčiluje. Dříve byla cenzura a dnes je znovu. Protože média a zvlášť média veřejné služby se chovají velmi neobjektivně," myslí si poslanec.

Kníže měl vtipně zareagovat...

A dodává: „Česká televize, to je hrůza. Já velice pečlivě sleduji zpravodajství. A vidím úšklebky pánů redaktorů a slyším, jakým tónem a podtónem diskutují tím či oním politikem. Jsou miláčkové mezi politiky, jako je pan Schwarzenberg a jiní, no a pak jsou prostě zločinci. A to je špatně!" rozčiluje se Jandák.

Ten nechápe, proč TOP 09 odešla z vlády kvůli údajným urážkám Karla Schwarzenberga. „Já mám smysl pro srandu, tak bych na to vtipně odpověděl, ale určitě bych neodešel z jednání vlády. Já si spíš myslím, že TOP 09 už vidí, že této vládě hoří koudel u zadku, tak hledá jak odejít a bude jí dobrý jakýkoliv důvod. Já si myslím, že další důvod se rozjede v další politické kauze, a to bude vydání Víta Bárty. Prostě by páni politici občas potřebovali mokrej hadr na hlavu. Já si ho taky občas dávám," uzavřel Vítězslav Jandák.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…