Bezpečnost na Šluknovsku by měl řešit Kubice, píše senátor

22.08.2011 19:56

Podle senátora za ČSSD Jaroslava Foldyny by měl situaci na Šluknovsku řešit sám ministr vnitra Jan Kubice. Připojil se k němu i starosta Rumburku, kde došlo k rasově motivované rvačce.

Bezpečnost na Šluknovsku by měl řešit Kubice, píše senátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Jan Kubice

Senátor Jaroslav Foldyna a starosta Rumburku Jaroslav Sykáček se obávají bezpečnostní situace na Šluknovsku. "Příčinou je masivní a organizovaný exodus Romů a osob sociálně slabých, kteří jsou na Šluknovsko sestěhováváni z velkých měst Ústeckého kraje, ale též z Prahy, Brna a dalších," píší v otevřeném dopise ministru vnitra Janu Kubicemu.

Doporučují, aby se rozhodně nesnižovaly stavy policistů. Stěžují si na násilnosti, například poslední, rasově motivovanou rvačku v Rumburku, kde byli zatčeni dva Romové, kteří měli spor vyvolat. Podle pisatelů jde o výsledek přehlížení problémů komunity Romů a nepřizpůsobivých obyvatel státem.

Související: Tady Romové sekali mačetou. Město má strach už i o děti

Foldyna se Sykáčkem také tvrdí, že v tomto výběžku severních Čech vzrostla kriminalita počátkem roku až o 200 procent. Kubice nyní zadal policejnímu prezidiu, aby mu připravilo zprávu o situaci. Dále se prý setká s hejtmankou Ústeckého kraje Janou Vaňhovou.

TÉMATA: Romové v Novém Boru a Romové v Bydžově

Foldyna a Sykáček kromě posledního incidentu v Rumburku uvádějí i další příklady nízké bezpečnosti ve Šluknově. V Novém Boru na Českolipsku skupina Romů zaútočila na obsluhu baru mačetami. Ve Šluknově měla jiná skupina Romů zbít do bezvědomí dvojici studentů. Nebo ve Varnsdorfu prý jiní strhli dva důchodce z kol a následně jim je ukradli.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…