Policie nevyslechla klíčové svědky v mém případu, vadí Bártovi

23.08.2011 11:37

Předseda poslaneckého klubu VV Vít Bárta prohlásil, že požádá sněmovnu o vydání policii. Jediný způsob, jak očistit své jméno, vidí Bárta v soudním procesu. Na brífinku před novináři vyslovil pochybnosti nad vedením vyšetřování a vynecháním výpovědí klíčových svědků.

Policie nevyslechla klíčové svědky v mém případu, vadí Bártovi

Bárta řekl, že si váží vyjádření, která zaznívaly z opozičních i koaličních lavic v souvislosti s jeho kauzou a označovaly ji za politický proces nebo připravovaný puče ve Věcech veřejných.

Bárta vyzdvihl zejména prohlášení předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga, který kritizoval propojení bývalé poslankyně VV Kristýny Kočí s Petrem Tluchořem z ODS.

Jednání Kristýny Kočí má mnoho svědků, kteří nebyli vyslyšeni

„Policie nevzala v potaz slova knížete Schwarzenberga. Nebyl vyslechnut pan Tluchoř ani aktéři, kteří se těchto náročných dnů zúčastnili - například pan Tomáš Vích, Karolína Peake, která byla účastníkem klíčových jednání. Zcela tam také chybí výpověď pana ministra Dobeše. Ten policii řekl, jak si pan Škárka půjčoval peníze. Dobeš není dokonce uveden ani mezi vyslýchanými svědky. Není uvedena ani výpověď pana Babáka, který byl přítomen bezprostředně poté, co jsem předal peníze panu Škárkovi," vysvětlil Bárta na brífinku.

Bárta z toho důvodu podal podnět k prošetření policejního vyšetřování k pražskému státnímu zastupitelství. Dodal, že chce své obvinění smýt během soudního procesu.

Soudní proces se může neustále natahovat

„Není nic lehčího než zničit můj mandát od voličů na čtyři roky tím, že mi znemožní vykonávat legislativní funkci a bude se neustále natahovat soudní proces," obává se Bárta.

Bárta prohlásil, že se nehodlá vzdát funkce předsedy poslaneckého klubu.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…