Nepracuješ? Nezaplatím ti daně, píše Kalouskovi komentátor

26.08.2011 10:57

Člověk nemůže platit za to, co nedostal. Obyvatelé Česka odvádí celé daně, ale česká vláda nepracuje v kompletním složení. Čtyři ministři za TOP 09 nechodí na jednání. Úvahu o placený daní a práci vlády předestírá komentátor Karel Steigerwald v deníku MfD. Občané by si prý mohli časem všimnout, že se vláda obejde i bez TOP 09.

Nepracuješ? Nezaplatím ti daně, píše Kalouskovi komentátor

Pokud si člověk platí nějakou službu, očekává, že ji za odvedené peníze dostane v plném rozsahu. Komentátor Mf Dnes Karel Steigerwald však upozorňuje na to, že v případě české vlády tomu tak není. Dostává sice celé daně, ale čtyři ministři za TOP 09 odmítají pracovat do doby, než odejde Ladislav Bátora z resortu školství. Steigerwaldův následně dospívá k tomu, že by měl tedy platit i o čtvrtinu nižší daně.

Přelétavý ministr Miroslav Kalousek

„Jen magor vyhodí celé daně za necelou vládu. V divadle, když na jeviště nepřijdou někteří herci, také dostanete slevu. ... Kalousek by se mohl vzpírat a tu nezaplacenou čtvrtinu daní po mně chtít. Ale ať si nedělá naděje. Nezaplatit, co člověk nedostal, je základní lidské právo," píše komentátor. Tedy mimo případ Řecka, kde si lidé zvykli neplatit za to, co dostali.


V této souvislosti dodává, že důvodů, proč nepřijít na vládu, by se našla spousta a přesto dosud ministři pracovali. Důvodem by ostatně mohl být sám ministr financí Kalousek, původně byl lidovec, pak chtěl vládnout s komunisty a nakonec sedí v TOP 09.

Nejlepší na současné vládní roztržce prý je, že by si občané mohli všimnout, že vláda funguje i při mnohem úspornějším složení, a mohli by začít volat po dalším zeštíhlení vládního aparátu. Brzy se tak může stát, že ministři TOP 09 se už nebudou mít kam vrátit.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…