Platy ve školství jsou zachráněny, vzkazuje Dobeš

26.08.2011 13:35

Ministr školství Josef Dobeš (VV) dnes na tiskové konferenci oznámil, že se mu podařilo zachránit jak platy nepedagogických pracovníků, tak slíbené navýšení platů učitelů o čtyři miliardy korun. Nepedagogičtí pracovníci tedy v příštím roce dostanou totéž, co letos. A poděkovat za to prý mohou především ministru financí Miroslavu Kalouskovi (TOP 09).

Platy ve školství jsou zachráněny, vzkazuje Dobeš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš (VV) se v pátek zúčastnil setkání celostátního setkání školských odborů, aby účastníkům sdělil hned dvě dobré zprávy. Podařilo se mu prý zabránit snížení platů nepedagogických pracovníků a uhájil navýšení platů pedagogů o čtyři miliardy v příštím roce.

Kde se vezmou peníze?

„Přijel jsem na celostátní setkání odborů s tím, abych zde představil dva signály. První garancí je, že platy nepedagogických pracovníků se nesníží ani o korunu, takže důležití nepedagogičtí pracovníci mohou být týden před začátkem školy v klidu, prohlásil hned v úvodu závěrečné tiskové konference na setkání Dobeš. Uklidnil také učitele, a to především ty déle pracující, neboť prohlásil, že jim v příštím roce navýší platy o čtyři miliardy přesně tak, jak slíbil.

Peníze Dobešovi chyběly především pro nepedagogické pracovníky, scházelo konkrétně sedm set milionů korun. Pět set z nich přislíbil ministr financí Kalousek. Zbývajících dvě stě milionů korun musí Dobeš nalézt u sebe v resortu. Polovinu této částky získá ministr dalším zeštíhlením byrokratického aparátu, druhou polovinu pak snížením nutných investic. Toto opatření se dotkne všech školských zařízení, od školek až po vysoké školy.

Šéf školských odborů ministrova slova přivítal se spokojeným úsměvem.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …