Sobotka: Zeman na Hrad, to ne. Vyškrtnul se sám

03.09.2011 10:56

Předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka v rozhovoru pro deník Právo představuje nový program ČSSD, ale mluví také o tom, jak by mohla vypadat její budoucnost v případné vládě. Prezident Václav Klaus ho svými výroky o ministr školství Josefu Dobešovi pobavil. Miloš Zeman pro něj kandidátem na prezidenta není.

Sobotka: Zeman na Hrad, to ne. Vyškrtnul se sám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Bouchnout do stolu Sobotka prý umí - od sjezdu to ale zatím nepotřeboval. Možná to ale bude potřebovat kvůli prezidentské volbě. „Myslím, že Miloš Zeman se z kandidátky vyškrtnul sám. Tím, že podpořil Melčáka a Pohanku, kteří umožnili vznik Topolánkovy vlády. Založil konkurenční projekt, který sebral soc. dem. desítky tisíc voličů," říká.

SLEDUJEME téma přímá volba prezidenta 

Fondy jsou zlodějna 

Odchodu Jiřího Paroubka se nebojí. „Nemyslím si, že dojde k nějakému štěpení. Samozřejmě, pokud se tak rozhodne, může to být otázka jednotlivců, kteří by šli s ním," tvrdí. Přemýšlí i o tom, co bude po volbách, pokud by je ČSSD vyhrála. Musela by jim přát matematika ohledně koaličních partnerů, protože s KSČM spolupracovat nechce.

TÉMA: Vládní reformy

Sociální demokracie samozřejmě kritizuje vládní reformy, nejvíc pak penzijní. Chtěli by zrušit nebo alespoň zredukovat druhý důchodový pilíř, který bude výhodný jen maximálně pro patnáct procent lidí. „Pro ostatní to bude jen zlodějna správců penzijních fondů," říká Sobotka.

Chvála prezidenta Klause je pro předsedu ČSSD nelogická. „Myslím si, že pan prezident prokázal smysl pro humor, pokud jde o ministra Dobeše," myslí si. „Voliči, kteří volili tuto stranu, nejsou podle mě úplně šťastní, že se z VV stává osobní strana Václava Klause," dodal Sobotka.

Čtěte:
ČSSD představuje nový program. Rok před volbami
Vládní škrty: Nečas je masový vrah, říká Rath
Omezí se podpora stavebního spoření. Uspoří prý až šest miliard
DPH se zvýší od příštího roku na 14 procent. Schválili to poslanci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…