Královéhradecká radnice se otřásá. Díky našemu článku

06.09.2011 20:00

Poté, co v neděli ParlamentníListy.cz publikovaly materiál o podivných praktikách na radnici v Hradci Králové, dostala celá kauza nový spád. Regionální ODS chce opustit místní koalici, pokud nedojde k rezignaci náměstka Kučery.

Královéhradecká radnice se otřásá. Díky našemu článku

Zastupitelský klub ODS reagoval v úterý na mediální výstupy člena koalice a náměstka primátora Leoše Kučery, které byly publikovány na ParlamentníchListech.cz. "Ve snaze odvést pozornost od vlastních dlouhodobě neřešených problémů, souvisejících s jeho manažerským selháním jako ředitele Artkina Centrál, napadá bývalé vedení města a populisticky jej kriminalizuje," uvádí materiál občanských demokratů.

Jan Michálek, předseda klubu zastupitelů ODS, navíc doplnil, že "pro ODS je nepřijatelné další setrvání Leoše Kučery ve funkci náměstka primátora a člena Rady města. ODS nadále při respektování koaliční smlouvy podporuje současnou koalici ve vedení města, ale v případě, že pan Kučera nevyvodí z této situace osobní odpovědnost, zváží ODS své další setrvání v koalici."

DETAILNĚ:

Celý spor vzniknul po uveřejnění informací, že se místní Artkino Centrál zadlužilo v době, kdy mu šéfoval nynější náměstek primátora Leoš Kučera. Ze zamotané kauzy ale není zřejmé, zda jde skutečně o špatné hospodaření kina, které se jinak těší skvělé pověsti, nebo spíše o zákulisní válku politických soupeřů.

"Na názor na kauzu „zmizelých milionů z Centrálu" se můžete zeptat třeba mého předchůdce Martina Soukupa, nyní také náměstka primátora, který na radnici zůstal jako jediný za ODS, pana Pavla Staňka, poslance a nyní patrně dosluhujícího šéfa oblastní rady ODS, pana Josefa Malíře, bývalého náměstka za Volbu pro město, pana Borise Hermana z ODS, který odešel z radnice zhruba před rokem a půl po jedné z afér," sdělil v té souvislosti Kučera pro ParlamentniListy.cz.

Primátor Fink, ani další z koaličních partnerů nechtěli celou záležitost jakkoli komentovat. "Dejte mi pokoj a řešte si to s ODS, je to jejich problém" odsekl podrážděně jeden ze zastupitelů v Hradci Králové.

Kam dál:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…