Poslankyně Orgoníková nepřímo obvinila vedení hradecké radnice

07.09.2011 19:46

Poslankyně sociální demokracie a členka zastupitelstva Hradce Králové Hana Orgoníková reagovala exkluzivně pro ParlamentniListy.cz na aktuální dění ve východočeské metropoli.

Poslankyně Orgoníková nepřímo obvinila vedení hradecké radnice

"ČSSD nepodepsala koaliční smlouvu a nestala se členem koalice na radnici v Hradci Králové právě proto, že v koalici jsou zastoupeny strany a hnutí, které po mnoho let ovládají hradeckou radnici zejména finančně a jejich vzájemná propojenost je tak velká, že lze těžko provést jakékoliv změny ve prospěch občanů. O šetření a průhlednosti v hospodaření a vypisování výběrových řízení ani nemluvě," uvedla Orgoníková pro ParlamentníListy.cz.

Situace v Hradci Králové se vyostřila v úterý večer poté, co občanští demokraté spolu s TOP 09 vyzvali náměstka primátora Leoše Kučeru k rezignaci. Obě strany shodně upozornily na údajně zmizelé miliony z kina Centrál v době, kdy byl jeho ředitelem právě současný náměstek. Ten se k celé věci ani v úterý, ale ani ve středu nevyjádřil. Mlčí také jeho spolustraníci, které se redakce během celého dne marně snažila kontaktovat.

V minulosti ovšem naší redakci Kučera sdělil, že celá věc je pouze záminkou pro jeho odvolání.

Současná koalice tak podle poslankyně Orgoníkové musí nést plnou odpovědnost za dění na radnici, neboť to byla zejména Alternativa, alias Hradecký demokratický klub, která Leoše Kučeru instalovala do funkce náměstka.

"Kino Centrál bylo dotováno městem Hradec Králové, takže o jeho financování musela být v minulém i současném vedení města dobrá informovanost," uvedla Orgoníková pro ParlamentníListy.cz.

Primátor města Zdeněk Fink přislíbil své vyjádření ve čtvrtek. Během středy byl podle našich informací pracovně mimo svou kancelář.

Co se děje:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…