Vyhodí Kubice Lessyho? Prý se nechová jako šéf policie

10.09.2011 9:21

Policejní prezident Petr Lessy bude muset mnohé vysvětlit. Za jeho kritiku podřízených skrze média mu teď hrozí i vyhazov. Jeho pozice je nezáviděníhodná. Ruce pryč od něj totiž dávají jak ministr vnitra Jan Kubice, tak premiér Petr Nečas (ODS).

Vyhodí Kubice Lessyho? Prý se nechová jako šéf policie

Ve středu řekl policejní prezident Petr Lessy médiím, že náměstek zlínské krajské policie mohl být propojen s nedávno odhaleným policejním gangem s Brna. Za tato slova si však vysloužil ostrou výtku od svého vlastního šéfa ministra vnitra Jana Kubiceho. Informuje o tom dnešní Právo.

„Chování policejního prezidenta pokládám za naprosto nestandardní a pro mě velmi překvapivé. Neslučuje se s chováním jakéhokoliv policisty, natož policejního prezidenta," zdůraznil Kubice. Ministrovi se nelíbí, že se Lessy vyjadřuje do médií ke stále živé kauze, kde probíhá trestní řízení. Sám Lessy se k případu nechce zatím vyjadřovat, napřed si prý promluví přímo s ministrem.

K tomu je třeba dodat, že podle platných zákonů lze policejního prezidenta odvolat jen v případě, že spáchá trestný čin nebo poruší policejní přísahu jiným závažným způsobem.

Lessy se chová dětinsky, míní poslanec

Poslanec Jan Vidím (ODS) má za to, že Lessy svým vystoupením poškodil jméno policie. Pokud takto přes média kritizuje nadřízený své podřízené, tak je to komické. Má nad nimi personální i kázeňskou pravomoc a může to řešit standardní cestou, takto se chovat nemůže. Je to dětinské a policejní prezident by neměl být dětinský," shrnuje svou kritiku Vidím.

Premiér Petr Nečas (ODS) se od Lesdsyho distancoval již v okamžiku jeho jmenování do funkce policejního prezidenta s poukazem na to, že jde o kandidáta tehdejšího ministra vnitra Radka Johna (VV) a je to výlučně jeho odpovědnost.

Související:

Lessy se zlobí na podřízeného: Kryl vás gang

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…