Policie jde proti nám a to si ji platíme, křičela žena ze Šluknovska

11.09.2011 14:34

Předseda nejmenší vládní strany Radek John (VV) v pořadu České televize Otázky Václava Moravce nabídl řešení problémů, které dnes zmítají severem Čech. Jeho oponent v diskusi předseda zelených Ondřej Liška se Johnovi vysmál. Umíte jen škrtat a tvořit trafiky.

Policie jde proti nám a to si ji platíme, křičela žena ze Šluknovska

V sobotu se odehrála další série protiromskýchprotestů, nejradikálnější bouře proběhla ve Varnsdorfu. Zadrženo bylo celkem čtyřicet jedna osob, šest z nich je podezřelých z trestné činnosti. Klid v místech protestů zajišťovalo až šest stovek policistů. O situaci informovala Česká televize. Tamtéž o Šluknovsku debatovali předseda Věcí veřejných Radek John a předseda Strany zelených Ondřej Liška.

Selhala vláda, kraje i obce

Bouřící se lidé na policisty křičeli, že celý rok nejsou vidět a teď slušným lidem brání v protestech. „Policie jde proti nám a to si ji platíme, křičela rozezlená žena. John v pořadu OVM obratem nabídl řešení celé situace. Liška však na jeho návrhu nenechal nit suchou.  

SLEDUJEME téma Romové 


„Náš poslanec Milan Šťovíček (VV) dokázal udělat pořádek v Litvínově dodržením jednoduchého desatera, které je třeba tvrdě vymáhat a to na každém, ať je bílý, hnědý nebo modrý," prohlásil John. Dodržení tohoto desatera by doporučil i obyvatelům Šluknovska.

Liška má však zato, že dodržování jakéhokoliv desatera nestačí. „Vaše vláda uvaluje na nízko příjmové skupiny další a další břemena v podobě reforem a tím situaci jen zhoršují. V řešení této problematiky selhaly obce, selhaly kraje a selhala i vláda, ta umí jen škrtat," tvrdil nekompromisně Liška. Konkrétně vládní Věci veřejné podle Lišky pouze mluví o boji s korupcí, ale v praxi jen budují trafiky pro politiky a škrtí ekonomiku.

Dalším zásadním problémem je podle předsedy zelených to, že premiér dodnes na Šluknovsku nebyl a nevysvětlil lidem, jak vláda situaci řeší.


Čtěte také:


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru
ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…