Padne-li Izrael, padne i Evropa. V Praze zavlály izraelské vlajky

13.09.2011 22:14

Přibližně stovka lidí v Praze podpořila Izrael v den, kdy začíná zasedání Valného shromáždění OSN, které má rozhodovat o přijetí palestinského státu. Organizátoři akce upozorňovali, že Palestina s hranicemi před konfliktem z roku 1967 je v rozporu s rezolucemi Rady bezpečnosti OSN.

Padne-li Izrael, padne i Evropa. V Praze zavlály izraelské vlajky

Účastníci demonstrace se sešli v podvečer na náměstí Franze Kafky v centru Prahy. Měli transparenty s nápisy "Stop palestinskému státu, stojíme za Izraelem" nebo "Padne-li Izrael, padne i Evropa" a také izraelské vlajky. 

Podpořit organizátora Matouše Zoubka přišli také poradce premiéra Roman Joch nebo režisér Václav Marhoul. "Pokud OSN schválí rezolucí palestinský stát, popře tak sama sebe," řekl Marhoul. "Pokud se tak stane, bude to podkopání základního pilíře demokratického státu," doplnil ho Zoubek. 

Akce trvala asi hodinu a půl. Někteří účastníci zpívali židovské písně a tancovali. Jediným narušením jinak klidného průběhu byl incident, při kterém se muž snažil dostat k mikrofonu. Policie ho zadržela a odvezla na služebnu. Podle místních policistů šlo o muže, který je častým "narušitelem veřejného pořádku a snaží se na sebe pouze upozornit". 


Čtěte také:

 

reklama

autor: pas, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…