Drábek jede na Šluknovsko. Setká se se starosty

19.09.2011 6:48

Ani v pondělí nezůstane Šluknovský výběžek bez návštěvy českých politických špiček. V Rumburku by měl představit svůj plán na řešení vyhroceného sociální situace ministr práce Jaromír Drábek (TOP 09). Svou návštěvu ohlásil po kritice, kterou v pátek adresoval vládě na témže místě lídr opoziční ČSSD Bohuslav Sobotka. Během týdne se prý do oblasti chystá i předseda vlády Petr Nečas (ODS), přesný den ale úřad vlády ještě nezveřejnil.

Drábek jede na Šluknovsko. Setká se se starosty

Obyvatelé severu Čech v posledním měsíci popustili uzdu dlouhou dobu zadržované nespokojenosti s rostoucí kriminalitou i zvětšující se koncentrací nepřizpůsobivých v oblasti. Rozbuškou se staly dva útoky Romů na bílou většinu; nejdřív to byl 7. srpna mačetový útok pětice Romů na hosty jednoho z barů v Novém Boru. O 14 dnů později pak podle policie napadlo asi 20 Romů skupinku místních v Rumburku; vyšetřovatelé útok klasifikovali jako rasistický. Od té doby se také na severu začaly objevovat politické delegace.

Politici prezentují své návrhy na řešení situace

Oblast zatím navštívil například ministr vnitra Jan Kubice a vládní zmocněnkyně pro lidská práva Monika Šimůnková. Na seznam návštěv přibyl minulý pátek i lídr opoziční ČSSD Bohuslav Sobotka, který prezentoval svůj plán na řešení situace, spočívající mimo jiné v přesunu asi 500 milionů korun na aktivní politiku zaměstnanosti, krom toho ale také kritizoval vládu za liknavost při řešení problému a vyzval premiéra k osobní návštěvě. Mluvčí ministerstva potom oznámila, že v pondělí pojede na sever i Drábek, aby tam představil i svůj plán.

Drábek by měl jednat se starosty Šluknovského výběžku v Rumburku během dopoledne. Od 12:30 má naplánovaný tiskový briefing.

SLEDUJEME téma Šluknovsko

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…