Poslanec dostává sodu za "zloděje a kurvy". I od své ČSSD

21.09.2011 11:32

Poslanec ČSSD Jiří Krátký rozbouřil sněmovnu svým výrokem o tom, že v noci pracují jen kurvy a zloději. Zastání nezískal ani u svých kolegů ze sociální demokracie. Velmi záhy reagoval milovník Facebooku, místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach, který se dnes ráno za poslance Krátkého omluvil všem poctivým lidem, kteří pracují po nocích. Krátký pochopil, že přestřelil a vydal tiskové prohlášení.

Poslanec dostává sodu za "zloděje a kurvy". I od své ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR

Krátkému vadilo, že by se včerejší jednání sněmovny mělo protáhnout až do nočních hodin. Proto vystoupil proti návrhu na prodloužení jednání s technickou. „Nechte ty noční hodiny těm dvěma nejstarším řemeslům a dejte pokoj s těmito věcmi. Kdo dělá v noci? Kurvy a zloději. Já se ani k jedněm nepočítám, tak pro boha věčného, dejte pokoj," zlobil se za řečnickým pultíkem Krátký, kterému hned domluvil předseda strany Bohuslav Sobotka.

V odpoledních hodinách byl poslanec Krátký "navržen" poslanci ODS, TOP 09 a ČSSD na pokutu, o které rozhodne mandátový a imunitní výbor. Podle jeho šéfa Jeronýma Tejce může postih činit až 10 tisíc korun. Více ZDE

Škromach se omluvil za ČSSD

Ráno zareagoval místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach na Facebooku. „Hnedka po ránu bych se rád omluvil za ČSSD všem poctivým lidem, kteří pracují po nocích, za našeho poslance Jiřího Krátkého, který se velmi nevhodně vyjádřil v PS v zápalu boje. Je škoda, že tak neučinil on sám. Osobně jsem pracoval v nepřetržitém provozu a vím co jsou to noční směny. Navíc tisíce lidí pracují na noční za mnohem nižší mzdy než berou poslanci. Věřím, že i pan poslanec najde sílu ke krátké omluvě," napsal Škromach.

K tématu:
Krátký (ČSSD): V noci pracují jen kurvy a zloději. Já se ani mezi jedno nepočítám

Ozval se i Pavel Němec, bývalý poslanec za ČSSD v Krátkého Olomouckém kraji, odkud Krátký je. „Tak tohle Jirka přehnal. Přeci když šel do Sněmovny tak musel počítat s tím, že se může pracovat i dlouho do večera. Já teď sedím také v kanceláři a pracuji a to nejsem ani ku... ani zloděj. Asi to byl jen úlet, možná vyčerpání z náročného dne (Jirka už není nejmladší), tak bych to už dál nerozmazával...Jen média si na tom smyslnou a mají téma, které může přebít negativa některých schválených návrhů Nečasovy vlády. Takové záminky bychom pravicové vládě dávat neměli," napsal na sociální síti Němec.

Kurvy dělají zákazníkům dobře

Drobné výhrady měl k výroku Krátkého i středočeský hejtman a poslanec ČSSD David Rath. „Myslím, že neměl jmenovat kurvy, ty dělají zákazníkům dobře a radost. Zloději však na řadu koaličních politiků sedí. Málokterému zloději se podaří okrást tolik lidi, kolik okrádá Nečas s Kalouskem," řekl Rath pro ParlamentníListy.cz.

Související Jen kurvy a zloději pracují v noci, nadával poslanec ČSSD vládě

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka se trochu zlobil. „Výrok byl opravdu nešťastný, ale poslanec se za něj už omluvil," sdělil redakci Sobotka. Blogger Petr Paulczynski reagoval: „Je noc a já nepracuji. To jsem ale kurva."

Poslanec za ČSSD Jiří Krátký se omlouval tím, že to, co řekl, mělo vyburcovat koaliční poslance vládní k tomu, aby při projednávání vládních daňových experimentů a systémových změn v sociální oblasti vzali konečně rozum do hrsti. Krátký to napsal v tiskovém prohlášení.

Sám pracoval v nepřetržitém provozu

"Přijde mi skutečně absurdní a společensky nezodpovědné, aby se poslanci vládní koalice snažili proválcovat svou sněmovní převahou chybné reformy a systémové změny, které poškodí naši společnost na dlouhá léta dopředu, v nočních či brzkých ranních hodinách, bez jakékoli diskuse s odbornou veřejností, sociálními partnery či adekvátní dohodou s opozicí," uvedl ve svém prohlášení Krátký.

K tématu Krátký (ČSSD): Expresivní výroky měly vyburcovat koalici, aby vzala rozum do hrsti

"Právě naopak, sám jsem v minulosti dlouhou dobu pracoval ve směnném i nepřetržitém provozu a plně si tak uvědomuji náročnost nočních směn ve výrobě a službách. Pokud proto mé výroky některé ze zaměstnanců urazily, tímto se jim chci omluvit," píše poslanec a bývalý starosta Jeseníku.

„Expresivní výroky byly použity právě na obranu těchto zaměstnanců, kterým současná koalice svými asociálními návrhy redukuje platy, snižuje důchody, ohrožuje v naší zemi čitelné a předvídatelné podnikatelské prostředí a redukuje základní principy demokracie a sociální ochrany zaměstnanců," dodává.

Již v minulosti se kvůli natahování doby jednání sněmovny rozčiloval poslanec ČSSD Jiří Koskuba. "Oni z naší Sněmovny občas odcházejí značné pitomosti, natož budete-li cokoliv projednávat nevyspalí, unavení a zítra opět zde zasednete do těch lavic - nemá to cenu," láteřil poslanec a primář z pražské Bulovky v květnu.
"Na rozdíl zřejmě od kolegy Gazdíka, který nám tady před časem prohlásil, že mu utekly obě ženy, já na to dodnes nezapomněl, ta moje neutekla a já bych se rád k ní i domů vrátil," dodal a sklidil aplaus z levé části sálu.

Kam dál:
Krátký (ČSSD): Naučme se využívat obnovitelné zdroje
Poslanec ČSSD se bojí defenestrace: Já přeci nejsem z koalice
Poslanci si stěžovali: Ve sněmovně nesedí nikdo z vlády. Pak přišel Kalousek


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…