Bradáč z ČT: Moravec znevažuje práci svých kolegů

24.09.2011 21:29

Kritika poměrů v České televizi se moderátoru Václavu Moravcovi nevyplatila. Moravec si stěžuje v pátečních Hospodářských novinách, že „dobří reportéři byli vytaženi coby moderátoři do různých pořadů na ČT 24 a v Událostech zbyli jen reportéři – elévové“. Šéf zpravodajského kanálu Roman Bradáč ho za to obvinil ze sebestřednosti. Podle něj Moravec takto znevažuje práci svých kolegů.

Bradáč z ČT: Moravec znevažuje práci svých kolegů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Moravec

"Sebestřednost Václava Moravce se začíná jevit jako jeho největší slabina. Popisuje realitu tak, jak by ji chtěl vidět, nikoliv jaká je, což je u moderátora dost závažná diagnóza. Události pochopitelně dělají zkušení kolegové, mnozí z nich spolupracují i na Otázkách Václava Moravce," hájí praktiky v ČT Bradáč.

Dodává, že by se Moravec měl raději orientovat na práci. Osobní ambice musejí jít stranou. Diváci na ně nejsou zvědaví," kritizuje svého podřízeného Bradáč.
Nejedná se přitom o první neshody mezi Bradáčem a Moravcem. V době, kdy Bradáč kandidoval na generálního ředitele ČT, označil Moravec jeho tým za „mordpartu", která přímo zapříčinila pokles sledovanosti České televize.

Více k Václavu Moravcovi ZDE

Macháček: Moravec je hrobařem české veřejné debaty

Podle komentátora Respektu Jana Macháčka se Moravec zachoval jako zbabělec. S případnou kritikou měl vyrukovat již dříve, a ne v době, kdy přichází nové vedení, které poměry v Událostech stejně jako Moravec kritizuje. „Pokud má někdo na něco kritický názor, má ho veřejně říkat vždy a za všech okolností, a nejen když se to hodí, když už to jde a když je to výhodné a praktické," pustil se do Moravce Macháček.

Pořad Otázky Václava Moravce Macháček označil Macháček za přežitý. „Svým způsobem je Václav Moravec hrobařem české veřejné debaty. Hvězdami debat se stali ministři a politici, místo aby zde mluvili především či alespoň rovnocenně analytici, komentátoři, politologové, ekonomové, právníci - zkrátka také někdo jiný než mocenské elity," zkritizoval komentátor pořad.

Čtěte také:

Chválou na Dvořáka si Moravec budoval pozici, tvrdí znalci prostředí 

To je hysterie, pane Moravče. Moderátor se pustil do volby šéfa ČT 

Kandidát na šéfa ČT Dvořák ujistil Moravce, že ho nevyhodí 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…