Cyril Svoboda se pře s církevní charitou o činžáky. Ty zatím chátrají

26.09.2011 8:32

Dědické řízení, v němž se pře exministr Cyril Svoboda (KDU-ČSL) s církevní charitou o majetek po pražské restituentce Marii Kaprálkové, trvá již šest let. Dva činžovní domy po tu dobu zůstaly bez majitele a postupně zchátraly.

Cyril Svoboda se pře s církevní charitou o činžáky. Ty zatím chátrají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr a diplomat Cyril Svoboda

„Ten stav je katastrofální," přiznal deníku Právo, který o věci informuje, Milan Dvořák, ředitel správcovské firmy D a K správa, která se o činžovní domy v Jaselské a Bělohorské ulici stará. „Třeba střechy jsou havarijní a může docházet k nevratným škodám na celé nemovitosti," uvedl správce.

Svoboda chtěl domy, dostal milion. Soudí se dál

„Ty domy přicházely o spoustu finančních prostředků," dodal Dvořák. Jeho firma budovy spravovala ještě za života Kaprálkové a správcovskou činnost tu po dohodě s potenciálními budoucími vlastníky, tedy charitami, vykonávala i v posledních letech.

„Od června jsme zahájili soudní řízení s neplatiči v Jaselské, na Bělohorské začneme rekonstruovat byty a zkusíme je pronajmout, aby nedocházelo k dalším škodám tím, že budou utíkat peníze," dodal.

Soudní spor, v němž Svoboda napadl poslední vůli pražské důchodkyně, která mu místo kdysi slibovaného činžáku odkázala jen milión korun, exministr prohrál. Loni v listopadu neuspěl ani s ústavní stížností pro porušení práva na spravedlivý proces.

Čtěte:
Svoboda podal ústavní stížnost. Kvůli domu
Svoboda opět změnil rozhodnutí ve sporu o dům
Svoboda se o dům v Dejvicích soudí dál 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…