Polčák hájil Kalouska. Má výbornou účast, na rozdíl od europoslanců

26.09.2011 23:09

Projevy Miroslava Kalouska jsou čím dál tím vulgárnější a zdá se, že ministr financí ztrácí trpělivost. Europoslance Strejčka a Fajmona označil za zlobou nadané idioty, když kritizovali jeho neúčast na zasedání v Europarlamentu. V Událostech, komentářích se ke Kalouskovu vystoupení vyjádřil europoslanec Ivo Strejček a poslanec TOP 09 Stanislav Polčák.

Polčák hájil Kalouska. Má výbornou účast, na rozdíl od europoslanců

Miroslav Kalousek se europoslancům za své vulgární výroky písemně omluvil. „Přijal jste jeho omluvu?" ptala se moderátorka Ivo Strejčka. „Nejde snad ani tak o tu omluvu, jde o to, co na sebe svým chováním prozradil veřejnosti. Jinak já jeho omluvu přijímám."

„Kalousek je bezesporu pod tlakem," obhajuje ministrovo chování Stanislav Polčák, „nicméně použil opravdu nevhodná slova. Ze židle ministra zvedla bezdůvodná kritika europoslanců. Kalousek má výbornou účast a naopak europoslanci nedocházejí na jednání tak často."

Strejček: Kalouskovo jednání je neomluvitelné

Strejček má ale na účast Kalouska jiný názor. „Nezúčastnil se čtyř z deseti jednání Ekofinu, to je neomluvitelné," zlobí se europoslanec.

Polčák Kalouskovu neúčast nevidí tak černě. „Já vím, že se pouze dvakrát omluvil, jednou nevzlétlo letadlo. Navíc ministr tam vždy poslal své náměstky. Je zvláštní, že Strejček neřekl Kalouskovi své výtky osobně a hned s tím spěchá do médií."

Moderátorka ČT Daniela Drtinová se ptala Strejčka, v čem spatřuje problém Kalouskovy neúčasti. Europoslanec jako odpověď pouze demonstrativně vyjmenoval data, kdy ministr chyběl, a co se tehdy na Ekofinu projednávalo.

Oba politici se alespoň shodli na tom, že Kalouskovo jednání by nemělo vést k rozpadu vlády.

Čtěte více:
Psychicky nevyrovnaný kmotr Kalousek. ODS zírá na ministrův rozhovor 
Kalousek prý na vládě nehorázně urazil Peake. On to odmítá 
Kalousek se omluvil za urážky europoslanců 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…