RegioJet je fungující projekt. To ČD by měly počítat s propadem tržeb

04.10.2011 13:09

V úterních Hospodářských novinách se objevila zpráva týkající se společnosti RegioJet. Ředitel Českých drah Petr Žaluda prohlásil, že se soukromá společnost dostane do krachu. ČD totiž snížilo ceny na trase Praha - Ostrava, kde jezdí vozy RegioJetu, až o třicet procent. Obchodní ředitel RegioJetu Jiří Schmidt se ale ostře ohradil.

RegioJet je fungující projekt. To ČD by měly počítat s propadem tržeb

Podle Schmidta má společnost RegioJet ekonomicky fungující projekt s vysokou obsazeností vlaků, která se tento týden pohybuje mezi 80 až 90 procenty. Zákazníci jsou s přepravou spokojení a společnost pouze dolaďuje některé počáteční nedokonalosti.

Zákazníci jsou s námi spokojení. Dolaďujeme pouze pár nedokonalostí

RegioJet nevyužívá cizí finanční zdroje, vlaky společnost koupila z vlastních prostředků skupiny Student Agency za výhodných podmínek. „Samozřejmě budeme zpětně využívat leasingu, ale to pouze u části vozového parku, abychom mohli financovat další rozvoj našich aktivit v ČR i v zahraničí," píše Schidmt v oficiálním vyjádření.

Dodává, že naopak České dráhy by měly vysvětlit, jakým způsobem vyřeší roční výpadek tržeb ve výši stovek milionů korun, který údajně způsobí úprava cen na trase Praha - Ostrava.

Více: Jančurovy vlaky dopadnou podle šéfa ČD zle. Jen velké dluhy

„Nepřináší ve srovnání s nabídkou RegioJetu nic, co by přesvědčilo nové zákazníky. Zejména není nijak orientována na zlepšení služeb. Navíc znevýhodňuje všechny, kdo si pořídili In-kartu. Podle slov náměstka pro osobní dopravu Blažka toto odnesou cestující na ostatních tratích, kde stát a kraje za peníze daňových poplatníků objednávají rychlíky a regionální spoje," míní Schmidt.

Související:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…