Občané Kalouskovy dluhopisy chtějí. Na rozdíl od politiků

04.10.2011 19:08

Občané České republiky během pondělního dopoledne utratili jen v ČSOB za dluhopisy dvě miliardy. Server Týden.cz se proto zeptal dvaceti politiků, jestli investují i oni - a kladně odpověděli pouze tři. Zbytek jich buď nemá zájem, nebo neřekli nic.

Občané Kalouskovy dluhopisy chtějí. Na rozdíl od politiků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Podpořit novinku svého stranického kolegy a ministra financí Miroslava Kalouska chtějí předseda poslanců TOP 09 Petr Gazdík a ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek. "Jako odpovědný investor se snažím mít bohaté portfolio – mám pár akcií, podílových fondů, ale dluhopisy mi chybí," vysvětlil Gazdík serveru. Podle Drábka je to výhodnější než termínovaný vklad.

K věci Kalouskovy dluhopisy mají úspěch. Prý i díky triku s daněmi

Opozice byla k dluhopisům ještě vlažnější, nakupovat dluhopisy bude pouze první místopředseda ČSSD Michal Hašek. "Nikoliv kvůli podpoře nynější vlády, ale kvůli odpovědnosti za ČR, kterou cítím jako politik," uvedl poslanec a jihomoravský hejtman.

Jinak se ovšem státní dluhopisy u politiků s velkým nadšením nesetkaly. "Cenné papíry nekupuji," odpověděl například šéf rozpočtového výboru sněmovny Pavel Suchánek z ODS. Poslanec TOP 09 František Laudát a Radim Vysloužil (VV) se zase vymluvili na to, že splácí hypotéku.

Čtěte:

Kalouskovy státní dluhopisy. Budete si je moct koupit k Vánocům

Ministr čeká miliardy od lidí za státní dluhopisy

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…