Václav Kovalčík: Stop světové závislosti na válečných konfliktech!

16.10.2011 9:24

Zrušme nákladné válečné mise v zahraničí, které se dlouhodobě táhnou jak první světová válka v zákopech, neboť světový terorismus bohužel doléhá na ty, kdož žijí normálním a plnohodnotným životem.

Václav Kovalčík: Stop světové závislosti na válečných konfliktech!

Světový terorismus tak ničí životy všem daňovým poplatníkům vyspělých i rozvojových zemí. Žije se zároveň na dluh, vždyť se ocitáme ve spárech spekulantů, kteří chtějí jen pro sebe vytěžit četná bohatství národních ekonomik a přírodních zdrojů. Kam spěje uvažování onoho světa? Do spirály celospolečenské krize, což se podobá závislosti na hracích automatech a „lákavých" terminálech, kde veškeré hodnoty - spjaté s úsilím - rovnou končí v černé díře úpadku a beznaděje.

Troufnou si super-zadlužené státy opustit válečné mise? Pod direktivou bankrotářské politiky USA to rozhodně nejde, neboť by kleslo jakési renomé „v pojetí hospodářské velmoci." V otázce rezortu obrany aj. rezortů České republiky se dosud mohlo udělat mnoho záslužných věcí - např. rekonstrukce pohraničních bunkrů a pevností, práce na obranném systému, kvalitní péče o válečné veterány, výstavba a rekonstrukce četných skrýší proti případné jaderné katastrofě, převedení části prostředků do systému zdravotnictví, infrastruktury, životního prostředí (přírodní skvosty a rozmanitost vojenských areálů) atd. To všechno mohlo být, ale nesmyslné a bezhlavé mise se dodnes podílejí na devastaci státního rozpočtu, respektive státních rozpočtů „zúčastněných zemí" a obětí válečných konfliktů.

Václav Kovalčík, Náchod

VŠE K TÉMATU Afghánistán  

Související: V Afghánistánu zemřel další český voják

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla