Radek John žaluje Humla: Takové svinstvo! Úplatky jsem nebral

05.10.2011 14:11

Předseda Věcí veřejných Radek John pro ParlamentníListy.cz uvedl, že bude žalovat bývalého člena poslaneckého klubu Věcí veřejných Stanislava Humla. Ten totiž v článku uveřejněném na ParlamentníchListech.cz nepřímo naznačuje, že se John nechal v devadesátých letech jako reportér podplácet.

Radek John žaluje Humla: Takové svinstvo! Úplatky jsem nebral
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

Huml napsal, že při svém poslaneckém dni ve své kanceláři vyslechl neuvěřitelný příběh. „Ať mám k Radku Johnovi výhrady, zdráhám se uvěřit, že to, co vám nyní převyprávím, je možné," uvedl na začátku. Mělo jít o vyprávění očitého svědka o událostech kolem roku 1995.

více: Huml: Z poslanecké kanceláře 

Sejdeme se u soudu

Rodina ze severu Čech měla prý oslovit tehdejšího novináře Radka Johna, jestli by nenatočil reportáž o tom, že se jim zadrhla restituce. John si měl dle této verze říct o 50 tisíc korun za to, že reportáž o případu natočí.

Radek John ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz celou záležitost popřel. Pan poslanec Huml - osamělý ve sněmovně - se snížil na úroveň té nejodpornější lidské ubohosti, když se rozhodl mediálně šířit naprosto nepodloženou a nesmyslnou pomluvu, že jsem si prý v roce 1995 řekl o úplatek," uvedl John v prohlášení pro ParlamentníListy.cz.

Celé prohlášení R. Johna: John (VV): Šířit pomluvy bez důkazu je čisté lidské svinstvo

„Mám dostatek důkazů, že se příběh, který šíří, nemohl odehrát, ale ty si nechám k soudu, protože Humlovo vystoupení mě nutí podat žalobu pro pomluvu na Stanislava Humla a jeho údajný zdroj. Když jsem mu zavolal, samozřejmě mi neřekl, o koho jde. To bude tedy muset zveřejnit u soudu, abych mohl žalobu rozšířit i na toho, kdo s tímto neuvěřitelným a nesmyslným příběhem přišel," dodal John.

Bývalí kolegové

Ten zdůraznil, že si nikdy v souvislosti s novinářskou prací o úplatek neřekl a nikdy žádný úplatek nepřijal.

Psali jsme: Býval dobrým policistou. Teď se stal odpadlíkem, který vozil Kočí nocí

„Ze všeho nejvíc je ale zarážející postup Stanislava Humla, který se snížil k medializaci naprostého nesmyslu. Ani nepočítám, kolikrát jsem po dobu spolupráce s panem Humlem, když jsem šéfoval také pořad Snídaně s Novou, ve kterém pan Huml účinkoval, slyšel, že jako policista a dopravní expert bral úplatky. Nikdy bych ovšem nic takového nezveřejnil bez důkazů. Stejně jsem nikdy nezveřejnil informace, které se ke mně opakovaně dostávaly, když jsem byl ministrem vnitra, že z policie musel pan Huml odejít, aby nebyl vyhozen," říká John.

Související:

Radek John (VV): Pane poslanče Humle, zvykl jsem si

Svinstvo, zlobí se John

„Považuji to za etický princip, protože kdokoliv si o komkoliv může vymyslet cokoliv a šířit pomluvy bez důkazu je čisté lidské svinstvo. Pan Huml se k němu dnes snížil a ukázal tím svou úroveň, proto se obrátím na právníka, abych na něj a na zatím neznámého dalšího pachatele podal žalobu," uzavřel John.

Sám Huml byl jaře 2011 obviněn z pochybení při vypracování znaleckého posudku při svém bývalém zaměstnání, "spočívající zejména v únicích informací do médií a ve skutečnosti, že další osoby, které znalecký posudek vypracovaly, nebyly dosud obviněny". Znalecký posudek se týkal srážky nákladního vozu a motocyklu, Stanislav Huml byl tehdy zaměstnán ve firmě V.V.V. Expert a.s. poskytující znalecké posudky. Při hlasování však k trestnímu stíhání vydán nebyl a sám se hlasování zdržel, ač se dříve vyjadřoval pro svoje vydání.

Psali jsme:
John zuří. ČSSD podporuje přeběhlíky. Huml měl kandidovat za ně
Huml je jen náš host, brání se ČSSD. Aspoň prý vyzrál na Bártu, chválí rebela
Huml: Členství v ČSSD nevylučuji


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …