Pravičák Ivan Mládek: Češi se mají skoro nejlíp na světě. A stejně nadávají

10.10.2011 7:34

REVUE Už dvaadvacátého října má v Praze proběhnout demonstrace, která má vládě nastavit zrcadlo nespokojenosti s její prací. Ačkoliv si kabinet Petra Nečase polepšil, má zatím podporu jen asi dvaadvaceti procent občanů. Zpěvák, muzikant a bavič Ivan Mládek je přesvědčený, že „nespokojence" štve, že začalo platit, že bez práce nejsou koláče. Ti co se činí, podle něj na naštvání nemají čas.

Pravičák Ivan Mládek: Češi se mají skoro nejlíp na světě. A stejně nadávají

S prací kabinetu je podle průzkumu CVVM spokojeno 22 procent dotázaných. Podle průzkumu přitom důvěru této vládě dali lidé ve věku 30 až 44 let. Jde o respondenty, kteří svojí životní úroveň současně považují za dobrou. Jde tak hlavně o vysokoškoláky. 

Průzkum:
Češi mají Klause stále v oblibě. Věří ale i Nečasově vládě

ProAlt ruku v ruce s odbory

Čím dál častěji je možné ve všech diskuzích na různých internetových serverech číst nespokojená stanoviska jak k politické situaci, tak k reformním návrhům vlády. Odbory dokonce zvažují možnost generální stávky a prvním průzkumným balonkem podpory má být říjnová demonstrace v Praze, kterou svolává sdružení ProAlt.

Demonstraci už odbory houfně berou za svou. Před nedávnem ji vedle Českomoravské konfederace odborových svazů vyjádřil podporu  odborový svaz KOVO ústy svého šéfa Josefa Středuly. Ten demonstraci svolanou sdružením ProAlt označil za legitimní vyjádření nesouhlasu s vládní politikou v oblasti sociálních dávek.

SLEDUJEME téma odbory
Středula vypustí na Prahu tisíce demonstrantů. A Dušek řádí
Odboráři schůzovali, stávka nehrozí. Démon Dušek: Podplacení zrádci
U stánku proti Nečasovi: Babička přišla říct, že kníže není zloděj
Odbory sílí, spojily se proti vládě s občanskými sdruženími

Statistika? Znám jinou. Kdo maká, nemá čas nadávat

„Kdo dělal tu statistiku? V mém okolí - a nepohybuji se zrovna mezi boháči - nikdo naštvaný není. Nenadávají, protože na to nemají čas. Činí se. Ti co nadávají, nadávají hlavně proto, že je k tomu vybuzuje levicový tisk," myslí si Ivan Mládek.

Ten upozornil nato, že existují i jiné statistiky. „Když mluvíte o statistice, tak proč se nezveřejňuje, kolik toho Češi spotřebují? Podle spotřeby na hlavu je tady jedna z nejvyšších životních úrovní na světě," myslí si Mládek. Podle něj také hodně lidí nostalgicky vzpomíná na dobu před sametovou revolucí.

„Hodně lidem tak asi chybí, že jim nikdo neslibuje, že se všichni ještě v této pětiletce budeme mít lépe," poznamenal bavič s odkazem na tolik „oblíbené" pětileté plánování z dob minulých. Mládek si myslí, že právě takové lidi „štve, že začalo opravdu platit ono Gottwaldovo: Bez práce nejsou koláče".

Nepoctivci jsou ve všech stranách

Svůj názor Ivan Mládek nejprve nechtěl vůbec prezentovat. „Já už jsem se dal totálně do penze. Už nedělám žádné rozhovory, ani nechodím do televize nebo rádia. Totálně jsem všechno utnul, protože si myslím, že toho mého obličeje i keců bylo dost, prostě už se vůbec nechci zviditelňovat. Už na to kašlu," reagoval nejprve muzikant na dotaz ParlamentníchListů.cz.

Pravicové celebrity:
Eva Pilarová stávkujícím: Jděte do háje
Rok od klipu Přemluv bábu! si Issová zoufá: Politici na to zase prdí
Karel Šíp: Volil jsem Johna. Teď mlčím
Nejen Pilarová, ale už i Höschl či Hudečkovi: Volte ODS
Eva Pilarová: Emigruji, když bude Paroubek v čele státu
Marek Eben: Volby dopadnou špatně. Jako vždycky
Zdeněk Svěrák: Vondra? Ten je poctivej

Nakonec se nechal přemluvit k odpovědi na dotaz, zda stále platí, že je pravicovým voličem. „Samozřejmě to zůstává, i když mám spoustu výhrad, ale považuji volbu pravice za nejmenší zlo," konstatoval mládek. A přidal i zdůvodnění: „Já už se dívám na všechno pragmaticky a vždycky půjdu volit tu stranu, u které je reálné, že se dostane do parlamentu a která chce nejmenší daně. A nekoukám na to, kolik je tam nepoctivců, protože nepoctivci jsou nakonec stejně ve všech stranách," dodal

S TOPkou mám naději, s levicí jistotu

Připustil sice, že například TOP 09 slibovala nezvyšovat daně, ale nakonec k jejich zvyšování oklikou dochází, ale volit pravici mu prý dává alespoň šanci. „Já to řeknu asi takhle. U TOP 09 je naděje, že daně budou nižší, kdežto když budu volit levici, tak mám vyšší zdanění přímo jisté," uzavřel Ivan Mládek.


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …