Jak si žije úchylný doktor Barták? Ptali jsme se na Pankráci

12.10.2011 17:51

Jaroslav Barták je bezproblémový vězeň. Může tak bez potíží využívat všech možností, které mu koluzní vazba ukládá. Televizi má k dispozici prakticky po celý den. S telefonáty a návštěvami už to ale tak růžové není.

Jak si žije úchylný doktor Barták? Ptali jsme se na Pankráci
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Cela ve věznici. Ilustrační fotografie

Lékař Jaroslav Barták pobývá už více než měsíc ve vazební věznici v Praze-Pankráci. ParlamentníListy.cz se zajímaly o to, jaký je režim muže, který je obviněný ze sexuálního zneužívání a násilí páchaného hned na několika svých podřízených.

SLEDUJEME téma aféry doktora Bartáka

Barták má běžný režim, stejně jako další lidé, kteří jsou umístěni v takzvané koluzní vazbě. Zatím je jeho působení ve věznici zcela bez potíží. "K osobě obviněného Bartáka můžeme sdělit, že zatím se jedná o bezproblémového vězně," sdělil ParlamentnímListům.cz mluvčí pankrácké věznice Jiří Dolejší.

Budíček v šest. Jako ostatní

Obviněný lékař je na cele se spoluobviněným, žádná speciální přání prý nemá. Vstávat tak musí stejně jako ostatní už v šest ráno, od této chvíle až do večerky ve dvacet jedna hodin má povoleno až na technické kontroly či jiné výjimky sledování televize.

Snídaně, pak volno

Snídá mezi půl sedmou a sedmou, mezi osmou a půl pátou má prostor pro osobní volno, oběd či vycházky. Po kontrole cel a převzetí případné pošty jej čeká večeře, osobní volno a úklid. Po večerní osobní hygieně a přípravě na večerku se stejně jako ostatní ukládá k spánku.

Doktor "zvrhlík" Barták poputuje zřejmě do vazby. Byl již obviněn 

S telefony a návštěvami je ale problém. "S ohledem na jeho koluzní důvody vazby (§ 67 písm. b) trestního řádu, není možno povolit realizaci telefonních hovorů ani umožnit návštěvu bez vědomí a schválení orgány činnými v trestním řízení," uvedl pro redakci mluvčí Pankráce.

Obvodní soud pro Prahu 4 vyhověl koncem srpna návrhu státní zástupkyně na vzetí lékaře Jaroslava Bartáka do vazby, a to ze tří důvodů, které zákon umožňuje. Panovala totiž obava, aby se nevyhýbal stíhání, neovlivňoval svědky a nepokračoval v trestné činnosti.

Sexuchtivý lékař prý okrádal pacienty

Prý ponižoval a bil. Sám to popírá

Jaroslav Barták se chtěl vazbě vyhnout díky kauci, u orgánů činných v trestním řízení ale neuspěl. Trestní oznámení na Bartáka podalo šest jeho někdejších asistentek. Všechny z nich měl ponižovat a bít,  jedné z nich měl dokonce do pití nasypat omamné látky.

Na pomoc přišel i kníže

Ženy se začaly hlásit postupně poté, co svůj příběh zveřejnila dívka jménem Lucie. Ta s Bartákem jela na Filipíny a lékař jí zde zabavil pas a sexuálně ji napadal. Ze země jí pomáhal posléze i ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09).

Barták prý obtěžoval i turistky v Turecku

V současnosti Barták čelí hned několika trestním oznámením za znásilnění, sexuální nátlak, vydírání a ublížení na zdraví. Svou vinu stále popírá.

K věci:

Pane Havle, Klausi, Topolánku. Čtěte o muži, se kterým jste se fotili 

Odznáček Lvího klubu pomáhá. Lékař úchyl hnutí poškodil 

Foto: Filip Jandourek

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…