Bátora svolal novináře, připravuje významné prohlášení

14.10.2011 5:49

Zástupce šéfa kabinetu ministra školství Ladislav Bátora na pátek svolal novináře a chystá se učinit „významné prohlášení“, ve kterém shrne své osmiměsíční působení v úřadu. Zda to znamená odchod z funkce, nepotvrdil ani nepopřel.

Bátora svolal novináře, připravuje významné prohlášení

„Bude to takové shrnující prohlášení," řekl ke svému vystoupení, ve kterém by se chtěl mimo jiné vyjádřit k „mediální kampani" proti němu. K tomu, zda chce oznámit odstoupení z funkce, se nevyjádřil.

Po jeho odvolání už volají i politici. Těm se Bátora znelíbil, když na Facebooku urazil předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga. Ministři TOP 09 tehdy na protest nechodili na jednání vlády a ministr školství Josef Dobeš byl nucen Bátoru přesunout na pozici zástupce šéfa kabinetu.

SLEDUJEME téma: Ladislav Bátora

Dobrou pověst Bátorovi v očích kritiků kazí i jeho kandidatura za nacionalistickou Národní stranu. Nyní je předsedou konzervativní Akce D.O.S.T.

Bátora se mimo jiné před lety zúčastnil přednášky o českém protižidovství, pořádané ultranacionalistickou Vlasteneckou frontou, a v práci s názvem Česká revue - Můj národ a má vlast pochválil antisemitský spis Rudolfa Vrby nazvaný Zkáza Slovanů. K odvolání Bátory vyzvala i část akademické obce.

„To nebyla otázka nějakého rychlého rozhodnutí, ale velmi podrobně jsme to opakovaně diskutovali. Dva kolegové snesli nejrůznější mediální vystoupení a videa a na jejich základě si myslíme, že by pan Bátora na ministerstvu školství být neměl," vysvětluje pro ParlamentníListy.cz Václav Pačes, bývalý předseda Akademie věd, proč také přidal pod výzvu svůj podpis.

Celý text akademiků ZDE

Čtěte více:
Vědecké kapacity: Pryč s Bátorou. Nesnáší inteligenci jako nacisté
Bátora si s Klausem na Hradě vychutnal jazz i rozhovor na pravici
Chládek (ČSSD): Bátora jako učitel vlastenectví? Snad jen špatný sen!
Chládek (ČSSD): Nahradí Bátora na MŠMT odbornost „rasovou čistotou"?
Sedm učitelů napsalo Dobešovi: Jste příklad náckovství

reklama

autor:

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …