Havel přepsal nemovitosti za miliony na manželku Dagmar

17.10.2011 7:45

Bývalý prezident Václav Havel přepisuje svůj majetek na manželku Dagmar. Jedná se především o nemovitosti za desítky milionů korun. Pondělní deník Aha proto zařadil Dagmar Havlovou mezi nejzámožnější ženy v České republice.

Havel přepsal nemovitosti za miliony na manželku Dagmar

Václav Havel nedávno oslavil pětasedmdesáté narozeniny a stále zápasí s nemocemi. Sám přiznal, že jeho zdraví je chatrné a nemůže se starat o své nemovitosti.

Dagmar získala vlastnická práva na vilu za 60 milionů

Na konci září předal své manželce polovinu statku ve Žďárci, kde trávil dětství. V pátek byla provedena změna vlastníka vily v pražských Střešovicích, kterou Havlovi už léta obývají. Teď vila za nejméně 60 milionů patří výhradně Dagmar Havlové.

„Je to pouze technický krok, ke kterému jsme se na radu právníků už dávno chystali," vysvětlila Dagmar deníku Aha!.

Havel si ještě ponechal půlku Hrádečku

Havel si ovšem zajistil, aby měl na vilu takzvané věcné břemeno užívání. Má tak zajištěno, že může užívat nemovitost bez ohledu na jakékoli vlastnické změny. Zatím si bývalý prezident ponechal polovinu chalupy Hrádeček na Trutovsku, kam jezdí relaxovat. Druhá půlka připadla Dagmar Havlové už před šesti lety. Cena historického domu se odhaduje na 20 milionů.

Deník Aha! také připomíná, že si Dagmar nedávno koupila a zrekonstruovala vilu na Hanspaulce v pražských Dejvicích. Cena domu se teď odhaduje na 40 milionů. Dohromady tedy Havlové patří nemovitosti za téměř 130 milionů korun.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…