Topolánek přijde na kongres ODS. A řekne, co si myslí

19.10.2011 12:49

Bývalý předseda ODS Mirek Topolánek se zúčastní sobotního kongresu strany. Dostal osobní pozvání od předsedy Petra Nečase a chystá se před občanskými demokraty vystoupit s projevem. Další expředseda modrých Václav Klaus ale prý nepřijde.

Topolánek přijde na kongres ODS. A řekne, co si myslí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

Topolánek, který  odešel z čela ODS loni v dubnu, když neustál jeden ze svých medializovaných skandálů, řekl, že přijde na kongres ODS. ¨

„Obdržel jsem na rozdíl od loňska osobní pozvání předsedy Nečase a míním se jako oficiální host zúčastnit," uvedl Topolánek v tiskovém prohlášení.

Loňského volebního kongresu strany, kde občanští demokraté vybrali do svého čela Nečase, se Topolánek nezúčastnil. Prý mu pozvánka přišla jen mailem a neměl tak prostor odpovídající jeho vystoupení. Delegáty ale tehdy oslovil v dopise, kde vyzval k personální obměně v ODS a podpořil Nečase jako svého nástupce.

Topolánek po odchodu z vrcholné politiky odešel do soukromého sektoru. Na začátku září byl zvolen předsedou výkonné rady Teplárenského sdružení ČR.

Další bývalý předseda ODS, prezident Václav Klaus se sobotního kongresu ODS nezúčastní. Klaus  pouze požádal Nečase, aby delegátůům přečetl jeho zdravici.

Topolánek a Klaus, kteří spolu vedli dlouhodobě spory, se tak v pražských Letňanech nepotkají. Oba vystoupili na dubnové oslavě dvaceti let ODS. Na pražském Žofíně tehdy prezentovali velmi odlišný pohled na tehdejší vládní krizi a spolupráci ODS s Věcmi veřejnými.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…