Romové v Ústí přepadli invalidu

28.10.2011 20:35

Dva chlapce z Ústí nad Labem, z nichž jeden kvůli oční vadě chodí se slepeckou holí, přepadla skupina Romů. Oba přepadené okradli a mají lehká zranění.

Romové v Ústí přepadli invalidu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Chodba v domě Romů

„Nestalo se to někde na periférii města, ani před hernou nebo na diskotéce, ani v hluboké noci, ale večer před desátou. Vracel jsem se od babičky domů a s kamarádem jsme vystoupili z autobusu na stanici Šaldova na Masarykově ulici. Tady postávalo asi deset Romů. Obstoupili nás a chtěli naše věci. Začali jsme se bránit. Ale proti partě asi třicetiletých chlapů jsme neměli žádnou šanci. Začali nás bít hlava nehlava,“ popsal mladík.

TÉMA: Romové

Protože byli oba chlapci v šoku, nejprve ani nezavolali policii. Teta jednoho z přepadených pak ale loupež ohlásila. Vadí jí hlavně to,ž e se podobná věc stala v centru města.

„Hovořil jsem s několika lidmi, kteří byli zastrašováni cikány, a také s mladým mužem, který byl před měsícem přepaden cestou z práce přímo v centru města. Šel z ústeckého Střekova přes most Na Předmostí, aby se dostal na hlavní nádraží. Náhle ho v podchodu obstoupila čtveřice cikánů. Chtěli po něm, aby jim dal vše cenné, co měl,“ uvedl zastupitel Zdeněk Chovanec pro denik.cz, který o případu informoval.

Čtěte také:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…