Obrana platí v době úspor statisíce poradci ministra Vondry

01.11.2011 7:41

Ministerstvo obrany platí v době úspor statisíce za honoráře pro externího mediálního poradce. Ministr Alexandr Vondra (ODS) si za státní peníze nechal vypracovat třeba analýzu, jak působil v diskusním pořadu České televize. Za dva měsíce dostal poradce 280 tisíc a vydělal si tsk víc, než sám ministr.

Obrana platí v době úspor statisíce poradci ministra Vondry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandr Vondra

Jen za dva měsíce dostal externí analytik ministerstva Petr Blažek na honorářích 280.000 korun, tedy o 30.000 více, než je plat ministra. Píše to dnešní Mladá fronta Dnes (MfD). Vondra si přitom z daní platí patnáctičlenný tým kvalifikovaných lidí v tiskovém oddělení.

Za hodoncení OVM dostal 26 tisíc

V účtech se podle MfD objevují takové položky, jako například 26.500 korun za "komplexní analýzu vystoupení ministra v Otázkách Václava Moravce na ČT" nebo 43.750 Kč za analýzu Vondrova výkonu v pořadu Hyde park.

Obraťte se na mluvčího, vyjde vám vstříc," reagoval Vondra na žádost MfD o vysvětlení. Podle mluvčího Jana Pejška dělá Blažek "specifický typ činnosti, který nelze zajistit z interních zdrojů". Třeba na vnitru zpracovávají podle jeho mluvčího Pavla Nováka mediální analýzy pro ministra Jana Kubiceho výhradně lidé z tiskového odboru.

Související:

Analytik: Ministr Vondra mě přesvědčil. Když bude válka, zdrhám z Čech

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…