Nedokončený rozhovor Tachecí s Krausem podruhé. O lži a volbě ČSSD

02.11.2011 17:42

Barbora Tachecí si s Janem Krausem na začátku rozhovoru slíbili, že k sobě budou loajální, neboť jsou z jedné „televizní stáje“. Vše se ale zvrtlo, jak už prozradila MF Dnes v úterý v avízu na rozhovor, když Tachecí obvinila Krause z toho, že volil ČSSD. Krause toto nařčení rozčílilo natolik, že rozhovor nedokončil a odešel.

Nedokončený rozhovor Tachecí s Krausem podruhé. O lži a volbě ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fotokoláž.

Jan Kraus se před dvěma lety zastával Jiřího Paroubka. „A zastal bych se ho znova, protože byl předmětem takové oblíbené české štvanice," stál si za svým Kraus. „Myslím si, že Paroubek byl daleko lepší politik, než jaký obraz mu dělala média, choval se daleko líp v rámci korupce a ve svý straně. Určitě to pro mě byl politik, který nebyl zloděj nebo spekulant na majetky a útoky na něj se staly nesnesitelný v okamžiku, kdy si začali dělat legraci z toho, jak vypadá," bránil Paroubka Kraus v rozhovoru pro MF Dnes.

K volbám nechodím

Toho se chytla Tachecí a obvinila Krause z toho, že volil ČSSD v době, kdy jí šéfoval právě Jiří Paroubek. „Já jsem ji nevolil, to jste se spletla. Nevím, jak jste na to přišla, lžete. Jednou jsem volil do Senátu, jinak k volbám nechodím," bránil se Kraus.

Tachecí se s Krausem dále bavila o stavu české politiky. Kraus se domnívá, že v této zemi nejsou narušení politici, ale partaje. „Strana je těleso, kde rozhoduje hlasování. Čili kdybyste chtěla měnit stranu, tak to přes ty lesy rukou nezvládnete. Ta strana vyfiltruje lidi, kteří vyhovují jejímu mravnímu kodexu, a ti jsou pak ve vedení, protože prošli mechanismy té strany."

Politika jako fotbal

Tachecí namítla, že na této bázi produkují partaje lidi všude na světě. Kraus situaci vysvětlil na příkladu českého a britského fotbalu. Přestože pravidla jsou stejná, úroveň hry se přesto liší. „Politické strany jsou u nás odrazem české společnosti, která je v takovém stavu, v jakém je, protože je zrasovaná komunismem."

Moderátorka na to obvinila Krause ze lži: „Lžete. Fakt se nebojím. Taky jste řekl, že lžu." Krausovi praskly nervy a přerušil rozhovor. „Zase kecáte ty vaše blbosti. Vy jste řekla, že volím sociální demokraty, a to je kravina. Tak já si tohle vezmu a jdu," byla poslední Krausova slova před tím, než naštvaně opustil studio.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…