Babiš potvrzuje: Zakládám hnutí, které má změnit politiku

05.11.2011 7:24

Miliardář Andrej Babiš a manažer iniciativy Ano 2011 má zálusk na politiku. Plánuje založit novou stranu. Říká, že už nechce jenom přihlížet rozkrádání země.

Babiš potvrzuje: Zakládám hnutí, které má změnit politiku

„Naším cílem je spravedlivější společnost, funkční a právní stát. A toho můžeme dosáhnout jedině jednoznačným vítězstvím občanského hnutí složeného z důvěryhodných a nezávislých osobností České republiky v následujících parlamentních volbách," citoval server Aktuálně.cz z webu ve výzvě své iniciativy Babiš.

Výzva hnutí ANO 2011 ZDE

Babiš už nechce dále nečinně přihlížet k rozmáhající se korupci. „V Česku zaměstnávám ve svých firmách tisíce lidí, platím stovky milionů korun na daních a jsem naštvaný stejně jako vy," píše dále Babiš. V politice rozhodně nechce zbohatnout. „Nabízím, že bez nároku na odměnu budu manažerem tohoto hnutí. Veškeré náklady spojené s touto iniciativou budu hradit ze svých příjmů," tvrdí.

SLEDUJEME téma ANO 2011

Vyvolení politici

Babiš má ale stále mezi politiky své oblíbence, se kterými by chtěl spolupracovat. Oslovil už například bezpartijní senátorku zvolenou za hnutí Severočeši.cz Alenu Dernerovou či ostravského primátora a sociálního demokrata Petra Kajnara.

„Na některých věcech jsme se shodli a uvidíme, jak se to bude dál vyvíjet. Mám zájem podpořit vše, co je na tom programu dobré. O spolupráci tedy uvažuji, byť třeba v krajských volbách kandidovat nechci," potvrdila případnou spolupráci Dernerová Aktuálně.cz.

Čtěte více:

Miliardář Babiš to spočetl: Od Sametu utopila republika 5 bilionů v korupci

Babiš: Ano, uspěje-li mé sdružení, může z něj vzniknout strana

Ten Babiš je trochu jako Schwarzenberg, zamýšlí se zkušený Zbořil

reklama

autor:

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…