Pořádný skok Moravce. Sledovanost mu zvedl Babiš

14.11.2011 11:33

Razantní nárůst sledovanosti zaznamenal nedělní pořad České televize Otázky Václava Moravce. Během podzimu stagnovala pod půlmilionovou hranicí, nyní vylétla na šest set tisíc. Hostem byl miliardář Andrej Babiš, který diskusi dominoval. To Partii TV Prima nevyvedl ze šedi průměru ani ministr vnitra Jan Kubice

Pořádný skok Moravce. Sledovanost mu zvedl Babiš
Foto: ct.cz
Popisek: Logo České televize

Za vydařený tah České televize lze považovat rozhodnutí pozvat do nedělních Otázek Václava Moravce jako hosta miliardáře Andreje Babiše. Ten měl být diskusním partnerem vicepremiérky Karolíny Peake z Věcí veřejných a šéfa české pobočky Transparency International Davida Ondráčky, často ale přebíral otěže debaty i od samotného moderátora.

V každém případě se však sázka na podnikatele, který se svým sdružením Ano 2011 nedávno vstoupil do politiky, se veřejnoprávní televizi vyplatila. Alespoň z pohledu sledovanosti, která u OVM během podzimu stagnovala kolem počtu 450 tisíc diváků během první hodiny pořadu a nyní přibrala celou třetinu navíc.

Vše k tématu ANO 2011

Partie měla proti OVM třetinovou sledovanost

Z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. vyplývá, že první hodinu Otázek Václava Moravce sledovalo 599 tisíc diváků (409 tisíc na ČT1 a 190 tisíc na ČT24) při podílu na sledovanosti 28 procenta. Během druhé hodiny už jen na ČT24 se dívalo 328 tisíc diváků při podílu na sledovanosti 14,6 procenta.

Vše k tématu Andrej Babiš

Podobný jásot nemůže zaznít ze soukromé TV Prima, jejíž Partie během podzimu zaznamenala úbytek diváků. Tentokrát se na ni dívala jen třetina počtu, který si připsaly OVM. Na ministra vnitra Jana Kubiceho a jeho stínový protějšek z ČSSD Jeronýma Tejce bylo zvědavo 206 tisíc diváků (podíl na sledovanosti 12,6 procenta), což nijak nevybočuje z čísel posledních týdnů.

K věci:

SLEDOVANOST Otázek Václava Moravce a Partie TV Prima 

Skvělé Otázky Václava Moravce, že? chválí Babišovi lidé 

Babiš u Moravce: Bárta do Bohnic, pak do basy. Korupčníci dělají z lidí debily 

Foto: ceskatelevize.cz

reklama

autor: jih

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…