Polistopadoví politici jsou hrozní. Komunismus ale nechceme, říkají lidé

15.11.2011 12:51

V souvislosti s blížícím se výročím Sametové revoluce se více jak tři pětiny veřejnosti domnívá, že je čas opět vyjít do ulic. Důvodem je stále sílící nespokojenost s děním na domácí politické scéně, která je nejsilnější od pádu totality. Jak totiž ukázal průzkum společnosti SANEP, nespokojeno s aktuální politickou situací v naší zemi je téměř devět desetin veřejnosti. Přesto by ale lidé za komunismus neměnili.

Polistopadoví politici jsou hrozní. Komunismus ale nechceme, říkají lidé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební kampaň KSČM

Téměř dvě třetiny respondentů se domnívají, že se dění na politické scéně opětovně dostalo do bodu, kdy je nutné veřejně proklamovat svou nespokojenost, respektive znovu vyjít do ulic. Drtivá většina respondentů (87,7 procenta) je krajně nespokojena se stávající politickou situací v České republice.

Sledujeme téma 17.listopad

Více než polovina dotázaných (57,9 procenta) zastává názor, že nynější, potažmo polistopadoví představitelé vládní a parlamentní politické scény, se nechovali a nechovají lépe než jejich komunističtí předchůdci. I přes výraznou kritiku stávajících politických poměrů, je však většina lidí (63,1 procenta) jednoznačně hrdá na svou zem a národnost.

I přes kritiku polistopadové politické elity a politických poměrů je 55,6 procenta dotázaných přesvědčeno, že za předlistopadové komunistické éry bylo hůře než dnes. Opačného názoru jsou však převážně levicoví voliči, důchodci a obyvatelé Moravy a severních Čech.

Archiv výzkumů: CVVM , FACTUM INVENIO , SANEP , SC&C , STEM , Médea Research


Psali jsme:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…