Moderátor Kraus rozjel "čurbes časopis". Klaus, Hájek a Jakl zesměšněni

15.11.2011 19:23

Do světa médií vyrazil nováček. Měsíčník s názvem Kraus. Ano, ten Kraus, tedy Jan. Na jeho jméno a pohled na svět vsadilo vydavatelství SanomaMedia. A že nejde jen o propůjčení jména, ale i názorů, dokladují například některé fotokoláže prezidenta Václava Klause, "hradního" Petra Hájka či prezidentova tajemníka Ladislava Jakla. A koláže jmenovaným rozhodně nelichotí.

Moderátor Kraus rozjel "čurbes časopis". Klaus, Hájek a Jakl zesměšněni
Foto: Redakce
Popisek: Časopis Kraus

Produkty Vydavatelství SanomaMedia jsou z převážné většiny cíleny na ženy, patří sem například týdeník Vlasta, magazín Marie Claire či Květy. Magazín Kraus vyrazil do světa v nákladu osmdesát tisíc kusů se zaváděcí cenou 49 korun, která by se posléze měla o dvacet korun zvýšit.

Nejen o politice, ale Klaus to schytal

Měsíčník, alespoň ve své "beta verzi", jak je označen, rozhodně není jenom o politice. „Když zazní 'obsahové pilíře' - malinko se mi zvedne žaludek. Smrdí mi to školou nebo 'literárním sympoziem'. Ale když jinak nedáte, dejme tomu, že se to pohybuje v rozmezí: dějiny - sex," reagoval Kraus na otázku o základních pilířích časopisu v promo rozhovoru na webových stránkách projektu.

Přestože není jen o politice, nebyl by to Jan Kraus, aby jí tam řádná porce z pohledu tohoto moderátora nebyla. Ostatně na straně 150 ze stošedesátistránkového magazínu je pod hlavičkou Dopisy hlavounům od našich čtenářů dokonce otevřený dopis prezidentu Václavu Klausovi. Autor Jiří Moravčík zde od privatizace přes fiktivního sponzora ODS z let devadesátých Lajose Bácse či opoziční smlouvu až po „chilské pero" Klause vyzývá, aby odstoupil.

„Tak jak jste v Chile před kamerami odcizil ceremoniální pero, stejným způsobem je před kamerami na chilské ambasádě v Praze s omluvou vraťte," píše Moravčík prezidentovi. A dodává: „Následně abdikujte na úřad prezidenta České republiky. Učiňte tento státotvorný krok a uvolněte tak cestu k mravní obrodě naší země."

Klaus za cosi, Hájek za Ládina

Ale zpět k Janu Krausovi, ačkoliv má magazín svoji šéfredaktorku Simonu Matáskovou, Jan Kraus je zde označován za principála. „Vy sám budete mít právo veta, pokud vám autoři přinesou text, který budete vnímat jako nepodařený?" zní dotaz na Krause v už zmíněném rozhovoru. To asi jo. Nebo se o tom pohádám s šéfredaktorkou Simonou Matáskovou. Vítěz hádky rozhodne - mám šanci, znám její slabá místa...," reaguje moderátor.

Nutno podotknout, že zmíněný otevřený dopis není jediným výstřelem na Pražský hrad. A tak tu najdeme koláž Petra Hájka přetvořeného do podoby Usámy bin Ládina s připomínkou některých výroků Hájka k tomuto teroristovi.

  • Více článků o vicekancléři prezidenta Petru Hájkovi ZDE

Související: Klausův Hájek: Bin Ládin je jen fikce


Václav Klaus je zde přetvořen růžovou parukou do podivného čehosi na růžové matračce, což schytal za to, že se mu nelíbila nedávná akce homosexuálů v Praze, když prohlásil: „Pražský Prague Pride není projevem homosexuality, ale homosexualismu, kterého se - stejně jako řady dalších ismů - velmi obávám."

  • Čtěte článků o prezidentu Václavu Klausovi ZDE

TÉMA: Hájek a homosexuálové



Značka Kraus? No uvidíme

Časopis evidentně vsadil na značku „moderátor Jan Kraus". Zda to byla volba dobrá, ukáže až čas. Jisté je, že vznikl další prostor pro políčky těm, jejichž názory Krausovi nesedí. „Obecně jsem skeptický vůči úspěchu značky Kraus v tomto magazínu. Televizní divák je jiný, než člověk, který si kupuje a čte časopis. To za prvé," reagoval na dotaz ParlamentníchListů.cz mediální expert Petr Žantovský a pokračoval: „Za druhé, mám ta to, že obchodní síla značky Kraus už není tak vysoká jak by si představoval sám moderátor či vydavatel Sanoma," míní Žantovský s poukazem na to, že se moderátor stěhoval z jedné televize do druhé televize: „A v té druhé televizi se pak stěhoval z různých časů do pozdnějších večerních hodin," připomněl.

Dodejme, že z dobře informovaného zdroje z vydavatelství Sanoma jsme se dozvěděli, že za úspěch by v tuto chvíli bylo považováno, kdyby se prodej magazínu pohyboval ve výši šedesát tisíc výtisků.


Čtěte také:


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…