Události ČT: V pátek blamáž, v neděli přes milion diváků

21.11.2011 12:21

Zajímavou peripetií prošel hlavní zpravodajský pořad České televize Události během uplynulého víkendu. Po pátečním fiasku, kdy zůstaly pro technické problémy nedokončeny, se v neděli mohly po dlouhé době chlubit překonáním milionové hranice sledovanosti.

Události ČT: V pátek blamáž, v neděli přes milion diváků

V pátek večer by se lidé v České televizi nejraději neviděli. Jejich hlavní zpravodajský pořad Události pronásledovaly technické potíže a po dvaceti minutách musely být dokonce předčasně ukončeny. Veřejnoprávní televize se za nevídaný kolaps omluvila a zbývající čas vyplnila repríza archivních Televizních novin z 18. listopadu 1986.

Z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. vyplývá, že páteční Události sledovalo 699 tisíc diváků (569 na ČT1 a 130 na ČT24). Už o dva dny později muselo být na Kavčích horách veseleji. Nedělní sledovanost Událostí se přehoupla přes milionovou hranici na 1,037 milionu (887 na ČT1 a 150 na ČT24), což je úspěch zcela ojedinělý.

OVM udržely zájem z minulé neděle

V oba zmíněné dny držela nejsledovanější televize Nova laťku sledovanosti Televizních novin přibližně na stejné úrovni. Po pátečních 2 milionech 273 tisících diváků se v neděli dívalo 2,297 milionu lidí. To Zprávy TV Prima klesly v pátek pod milionovou hranici (983 tisíc), ale v neděli možný útok ČT na pozici druhých nejsledovanějších zpráv přesvědčivě odrazila (1,188 milionu).

Česká televize si mohla libovat i proto, že po zvýšení zájmu o Otázky Václava Moravce, na které se dívalo při účasti miliardáře Andreje Babiše minulou neděli během první hodiny téměř 600 tisíc diváků, přízeň neochabla ani tentokrát, což dokládá údaj o 574 tisících diváků (416 tisíc na ČT1 a 158 na ČT24). Partie TV Prima se tradičně pohybuje nad dvousettisícovou hranicí (217 tisíc).

K věci:

Kolaps v Událostech České televize. Moderátor se omluvil a byl konec 

Na náměstí se lidé nehrnuli. Zpravodajství o dění 17. listopadu je ale zajímalo 

Rekordní sledovanost zpravodajství ČT. Když bude exšéf Novy ředitelem 

Foto: ceskatelevize.cz

 

reklama

autor: jih

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…