Zrůdo, přestaň prznit děti! Sestra Mašínů účtuje s rudou poslankyní

24.11.2011 6:35

Zrůda prznící děti. Sestra posledního žijícího člena odbojové skupiny bratří Mašínů Zdena si takhle drsně v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz došlápla na učitelku a komunistickou poslankyni Martu Semelovou. O šéfce konfederace politických vězňů Naděždě Kavalírové pro změnu prohlásila, že je osobou bez ostychu. Obě napadené ženy nad tím kroutí hlavou. Semelová jí nejmenovitě vzkazuje, ať si do zrůd nadává svým bratřím, Kavalírová ji prý vytěsnila ze svého života a už se k tomu nechce vracet.

Zrůdo, přestaň prznit děti! Sestra Mašínů účtuje s rudou poslankyní
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Sestra bratrů Ctirada a Josefa Mašínů Zdena ve svém olomouckém bytě

„Děsím se současné KSČM. Je to strašné, když Semelová se zatnutou pěstí vyzpěvuje internacionálu. A to je kantorka. Divím se, že se proti ní rodiče nějak nepostaví. Že jim nevadí, když jim przní děti taková zrůda. Mladou generaci lituji. Nemá zkušenosti s totalitou, která se s takovými lidmi plíživě vrací. Teď nepřijde žádný Gottwald anebo prohnaný Husák, ale posouvá se to podobně jako vedle v Rusku, kde vládne neostalinista Putin. No a na pražském Hradě sedí člověk, který si k podobným neostalinistům jezdí pro ceny za ty svoje šplechty, co píše," nemaže se s tím Zdena Mašínová v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz, když naznačuje rudou budoucnost Česka.

Jak to všechno začalo:
Zabíjet komunisty bylo správné, řekla sestra Mašínů. A začal potlesk

Semelová: Zrůdy zabíjejí civilisty

„Osobně takové výrazy nepoužívám. Nicméně, kdo je používá, měl by jimi spíše titulovat lidi, co zákeřně zabíjejí civilisty," oplácí stejnou mincí poslankyně KSČM Marta Semelová, která učila na pražské základní škole matematiku, tělesnou výchovu, český jazyk a vlastivědu. Česká školní inspekce však u ní v hodinách neprokázala porušení školního zákona. Semelová již jako poslankyně několikrát protestovala proti zpolitizování školství. Bylo by podle ní objektivní, aby na školách vedle politických vězňů hovořili i exponenti komunistického režimu anebo členové organizací jako třeba Klub Julia Fučíka. Ostatně před pár dny spolu s poslaneckou kolegyní Marií Nedvědovou zažalovala právě Zdenu Mašínovou za to, že na jedné z přednášek uvedla, že být zdravější, přidala by se v protikomunistickém odboji k bratrům.

Více k tématu Mašínové
Vondra může být klidný. Ocenění Mašínů není trestný čin

Poslední Mašín Vondrovi: Sto tisíc odškodnění od Vás nechci, děkuji
Poslední Mašín: V Česku není demokracie jako v USA

„Když mě pozvou, jezdím na školy. Má to pro mě význam, protože mladí lidé jeví zájem.  Na právnické fakultě v Brně jsem se nedávno zúčastnila diskuze o zákazu zločinecké organizace KSČM. Petr Pithart tam zmínil, že bude do budoucna zlikvidována demokraticky volbami. Ptala jsem se, jestli to myslí vážně a pak si ještě přisadila. Bylo vidět, že se o něj pokouší infarkt. V anketě pak byla většina pro zrušení komunistů," sděluje setra bratří Mašínů, z nichž už žije pouze Josef. Obyvatelka Olomouce, která na začátku listopadu oslavila osmasedmdesáté narozeniny, prý jezdí debatovat i mezi nejvyšší ročníky základních škol a na gymnázia.

Kavalírová: Jde to mimo mě

Ostatně Mašínová se pouští i do opětovné kritiky předsedkyně konfederace politických vězňů Naděždy Kavalírové. V její přítomnosti kdysi odmítla převzít od ministryně obrany Vlasty Parkanové vyznamenání pro svého otce, významného protinacistického odbojáře Josefa Mašína, a nyní vše opakuje. „Lidé, co taková ocenění dostanou, by měli být vzorem dalším generacím, což paní Kavalírová v žádném případě není. Jde o bezostyšnou osobu, která kolaborovala s minulým režimem. Je totiž nemyslitelné, aby někdo byl třeba ve svazu žen s Marií Kabrhelovou, zaměstnancem rudého ministerstva, a nekolaboroval s režimem. Já tady žila. Nikdo mě neošálí," říká ParlamentnímListům.cz Zdena Mašínová.

Tady to skončí hodně špatně. Sestra Mašínů o Česku
Zpověď sestry Mašínů. Pomýšlela na sebevraždu, ale zachránil ji manžel

„Nevím, proč mě stále napadá. Nechápu, proč to dělá. Já ji nenapadám. Vynechala jsem ji ze svého života. Jde to mimo mě. A dál již není co komentovat," reaguje pro ParlamentníListy.cz Naděžda Kavalírová. Na sněmu konfederace poltických vězňů (KPV) byla před několika měsíci právě v Olomouci opět zvolena předsedkyní. Mašínová nicméně zavrhuje celé vedení konfederace. Vyčítá mu, jak se zachovalo při soudu s protikomunistickým bojovníkem Vladimírem Hučínem. Vedení mu tehdy pozastavilo členství v KPV. „Jsou mafiánskou společností. Je to ostuda a hnus," rozčiluje se Mašínová.

Její nenávist vůči bývalému režimu a jeho pohrobkům má velmi hluboké kořeny a hlavním důvodem je smrt matky. „Byla to největší ztráta. Nikdy jsme se s tím nevyrovnala a nikdy neodpustím. To, že zločinci režimu zůstali nepotrestáni je taky neodpustitelné," dodává nekompromisně. Zdena Mašínová starší byla v roce 1953 zatčena za odbojovou činnost svých synů. Už těžce nemocná byla ve vykonstruovaném procesu za velezradu a špionáž odsouzena k pětadvaceti letům žaláře. Následně byla umístěna do tábora nucených prací v Pardubicích. Zde se její stav, trpěla rakovinou střeva, ještě více zhoršil a roku 1956 zemřela. Pohřbena byla do hromadného hrobu v Praze.

Foto: autor

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…