Trable Hulinského: Čelí "trestňáku" a prý chtěl zbít Dienstbiera

24.11.2011 17:42

Demontáž pražských sociálních demokratů započala, a to se vší rázností. O osudu prvního náměstka pražského magistrátu Karla Březiny (ČSSD) má být rozhodnuto městským soudem v pátek, a aby toho nebylo málo, trestnímu oznámení čelí teď i šéf pražské ČSSD Petr Hulinský.

Trable Hulinského: Čelí "trestňáku" a prý chtěl zbít Dienstbiera

Nadační fond proti korupci podal včera trestní oznámení na poslance a zastupitele hlavního města Prahy Petra Hulinského, případně na další neznámé pachatele. Důvodem je podezření ze spáchání trestných činů podvodu a porušení povinnosti při správě cizího majetku.

Těchto trestných činů se dotyční mohli dopustit tím, že dary určené takzvaným spastikům, tj. lidem s ochrnutým svalstvem, směrovali jinam. Konkrétně některým známým Petra Hulinského.

„Je otřesné, když na podvody politika začnou doplácet handicapovaní spoluobčané, a ten politik se ještě tváří jako kdovíjaký donátor," uvedl v souvislosti předseda správní rady Nadačního fondu proti korupci Karel Janeček. Podle dostupných informací končily v kapsách Hulinského známých peníze, které spastikům věnovala například Pražská energetika, a.s., kde je Hulinský předsedou dozorčí rady.

To je na tutti

Nadační fond proti korupci disponuje na rozdíl od ostatních sdružení zabývajících se bojem s korupcí chytrým počítačovým softwarem, který pomáhá odhalit trestnou činnost a napojení na ostatní pachatele. Podobným softwarem disponuje třeba civilní rozvědka UZSI nebo kontrarozvědka BIS.

Odejdi už

Hulínský čelí od začátku volebního období hlasité kritice také z vlastních řad. Místopředseda ČSSD a solitér na magistrátu Jiří Dientsbier jej vyzval ve středu k rezignaci. Dnes vydal prohlášení, v němž mu měl HUlinský dokonce v souvislosti se spastiky vyhrožovat fyzicky.

"Minulý čtvrtek (17.11.) jsem Hulinskému řekl, že se spastiky jeho jednání překročilo všechny meze. V následujících okamžicích po poněkud emotivní výměně názorů mi vyhrožoval fyzickým násilím. Pro jistotu oznamuji, že netrpím žádnými depresemi, nechystám se padat ze schodů ani nijak jinak sám usilovat o své zdraví,"  uvedl Dienstbier.

"Po poradě s právním expertem jsem došel k názoru, že je nejlepší tyto výhrůžky medializovat. Nechci ale konkretizovat, čím vším mi pan HUlinský vyhrožoval," uvedl pro ParlamentníListy.cz Jiří Dienstbier.

Více zde: Dienstbier: Hulinský je brzdou vyjedávání v Praze. Ať odejde z politiky

Milionové melouchy

Petr Hulinský má mimořádné příjmy za členství v dozorčích radách. V loňském roce si po dobu svého mandátu vydělal téměř 4,9 milionů korun. Největší částkou je odměna za práci předsedy představenstva v Pražské teplárenské a.s., která činí 2 miliony. Téměř 1,3 milionu pak představují výnosy z vlastního majetku a 1,2 milionu odměna za práci předsedy dozorčí rady v Pražské energetice a.s.

Koalice končí

Osud ČSSD v pražské koalici už je zpečetěn. ODS vypověděla v pondělí večer koaliční smlouvu a ve čtvrtek pražský primátor Bohuslav Svoboda podepsal dohodu s pražskou TOP 09 o koaliční smlouvě. Podle ní získá TOP 09 většinu v radě, ODS - tedy Svoboda - si ponechá místo primátora.

Více zde: TOP 09 si v Praze s ODS plácne. A nechá jí místo primátora

zjišťujeme reakci Petra Hulinského

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …