Kalousek je ubožácký šmejd a nelidská stvůra, účtuje Ladislav Bátora

27.11.2011 0:01

PŮLNOČNÍ ROZHOVOR Když předseda konzervativní Akce D.O.S.T. Ladislav Bátora v polovině října oznamoval svou rezignaci na post zástupce ředitele kabinetu ministra školství, zdůvodnil to hlavně tím, že již nemůže nedále dodržovat slib daný ministru Josefu Dobešovi a muset tak mlčet ke kritice na svou osobu. V rozhovoru, který poskytl ParlamentnímListům.cz, své předchozí nucené mlčení velmi důkladně napravuje. Tvrdě se pustil do ministra financí Kalouska, šéfa TOP 09 Schwarzenberga nebo publicisty Karla Hvížďaly.

Kalousek je ubožácký šmejd a nelidská stvůra, účtuje Ladislav Bátora
Foto: Lukáš Petřík
Popisek: Bývalý kontroverzní úředník ministerstva školství Ladislav Bátora

V kolik hodin obvykle chodíváte v sobotu spát?

Televizi už zhruba tři roky nemám, takže zhasínám poté, co mám to nejhorší z týdne za sebou - hned po přečtení víkendových Lidovek, Fronty a Práva. V tomto pořadí.

VÍCE k tématu Ladislav Bátora 
Ministr Kalousek: Bátora je rasista, ve státní správě nemá co dělat
Kalousek pohrozil odchodem z vlády. Kvůli „fašounovi" Bátorovi
Bátora se pakuje z ministerstva školství. Odpůrci mohou začít slavit
Ladislav Bátora: Díky "bátoriádě" jsem se hodně dozvěděl o českém národě

Dáváte si obvykle před spaním něco dobrého k pití? Třeba Petr Hájek je zvyklý si s polední cigaretou dát dobrou skotskou...

Na dobrou noc mi úplně stačí ten prachmizerný český denní tisk. Je konejšivé se opět ubezpečit, že na světě není už nic horšího. Uvažoval jsem tuhle, zda nádorové bujení přece jen není horší. Ale ani náhodou - není totiž tolik zákeřné a devastující jako čeští novináři.

Jak většinou trávíte neděli?

Přes den různě a večer zpravidla studuji podklady pro úterní poradu vedení Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Jak vnímáte bouře na severu Čech, kde neúměrně vzrůstá problém s Romy. Řešení se všichni vyhýbají a nálada se mezi lidmi vcelku pochopitelně zhoršuje. Je to sice složité, ale kde vidíte příčinu toho problému a jaké by podle vás bylo nejefektivnější řešení?

Podle ne tak dávného veřejného prohlášení Karla Hvížďaly, jednoho z nejprolhanějších a nejtupějších českých publicistů, jsem předloni "osobně představil projekt s názvem Konečné řešení otázky cikánské, nápadně připomínající nacistický program holocaustu vyhlášený na Wannsee v lednu roku 1942." Podal jsem na něj za to trestní oznámení pro pomluvu, jenže duševně zřejmě zcela uvadlý obvodní státní zástupce pro Prahu 2 JUDr. Tomáš Bláha mě po měsíci vyrozuměl, že moje podání zakládá bez dalšího opatření a odůvodnil to mimo jiné takto: "Pomluvy se dopouští ten, kdo sdělí o jiném nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost či jej poškodit v pracovních, rodinných či sociálních vazbách. K žádné takové újmě Vaší osoby nedošlo..."

Z Bláhova odůvodnění mimovolně vyplývá, že už ani "genocidní řešení" by nijak neohrozilo vážnost svého osnovatele, a obávám se, že má Bláha pravdu. Je strašné, kam až situace v naší zemi dospěla!

A nijak mě neuklidňuje, že jsem já sám nikdy žádný takový projekt nepředstavil a představit nehodlám. I když poslankyně ČSSD a bezcharakterní lhářka Vlasta Bohdalová skálopevně tvrdí něco podobného jako Hvížďala - podle ní jsem zase proslul rasistickými výroky, když jsem volal po „dobrovolném přesunu Cikánů do země zaslíbené." Ani v tomto případě jsem s trestním oznámením neuspěl, přitom oba zmínění lháři přispěli k mému nedávnému vynucenému odchodu z funkce vicekancléře MŠMT. A tak se musím přiznat, že zatím mi dělá větší starosti ta takřka nesmazatelná nespravedlivá nálepka genocidéra, která mě společensky i existenčně likviduje, než ony samotné "bouře na severu Čech". Bohužel. Ale snad čtenáři pochopí, proč jsem se odpovědi zatím vyhnul. Nebo alespoň ocení mou upřímnost. Takže snad až příště...

Další půlnoční rozhovory ZDE
Šéf Zemanovců: Občas se zhasne a krade se. Penze budou v prdeli

Bělohradský: Kabinet vládne radikálním způsobem. Je hluboce nelegitimní
Nečasův rádce Joch: Lidé se mají poměrně dobře. Nepokoje nebudou
Nejsem urážlivá slečinka. Vicepremiérka Peake o slovech Kalouska
Sestra Mašínů: Komunisté křičí na ulicích a já se obávám

Ministr financí Kalousek varoval, že nás čekají ještě těžké časy a proto se objeví různá extremistická hnutí a nahnědlé struktury, které budou chtít nabízet jednoduchá řešení. Berete to jako útok na sebe a na D.O.S.T.?

V současnosti asi nejslovutnější český antropolog-amatér Miroslav Kalousek, který objevil, že kdo použije slovo rasa, je rasista, samozřejmě útočí mimo jiné i na iniciativu D.O.S.T., respektive na mě osobně. A kde se mu nedostává vzdělání, tam sahá rád k drzému slovnímu žonglování - "Bátora je starej fašoun, rasista a nácek!" Kdyby si ten ubožácký šmejd aspoň trochu viděl do huby, musel by se zastydět, jaké to plácá v souvislosti se mnou nesmysly. Nebo kdyby se ho aspoň někdo nebál a upozornil ho "Mirku, vzpamatuj se, vždyť to je na kriminál, takováhle sprostá napadení nevinného člověka, vždyť ty mu snad chceš dočista zničit zbytek života!?"

Ano, žijeme v době, kterou jsme si nevybrali, a naši zemi řídí nelidské stvůry typu Miroslava Kalouska, které nám zvolili jiní. Ano, naše země nám možná "hnědne" před očima. Jenže - od nejvyšších etáží politiky. Nejsem si jist, zda se slovní ekvilibristiku učil Miroslav Kalousek od fašistů či nacistů. Dokonce o tom pochybuji. Ale dokáže je imitovat, jen co je pravda. Stydím se za to, že takový uřvaný blbec je v české vládě. Naštěstí už to prý nebude dlouho trvat...

REAKCE Miroslava Kalouska ZDE

Jak hodnotíte politiku Miroslava Kalouska a berete vážně jeho ocenění časopisem Emerging Markets jako nejlepšího ministra financí ?

Nechtějte po mně, abych měl na Miroslava Kalouska objektivní názor. Alespoň letos ještě ne. Účty zatím nejsou vyrovnány a moje pohledávka je velmi, ale opravdu velmi vysoká. A blíží se termín splatnosti...

Podnikatel Zdeněk Bakala, který štědře sponzoruje činnost Václava Havla tento týden pro Financial Times prohlásil, že naše země je natolik prolezlá korupcí, že není možné tu investovat a firmy musí tlumit svoji činnost. Podle některých ekonomů tím poškozuje český stát, protože může odradit zajímavé investory. Za Bakalu se v tom postavil i ministr Schwarzenberg. Jak se na to díváte?

U Karla Schwarzenberga mě nemůže překvapit nic. Čekal jsem hrůzu, a nezklamal. Pravda je, že mě ale mile nedávno překvapil, když v Právu prohlásil, že by mi svěřil sklad tužek. Já jemu ani to ne - vůl je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, Jeho knížecí Jasnost je velmi raritní kombinací obého. To už snad raději toho jeho "notorického pedofila v dívčím gymnáziu" než tohohle "boháčka mladýho" - ať je teda po jeho - kdekoli.

Nemohu krátce nezmínit nyní hodně viditelné pokusy Andreje Babiše, který hlásá, že chce zničit korupci a rozkrádání. Domníváte se, že on je tím pravým, kdo by měl naši zemi vyvádět z problémů?

Chvilku jsem se domníval, že se chystá fungl nová nabídka Pravdolásky. Protože se ale od Babiše Janouch, Šiklová a další záhy distancovali, vypadá to, že se jedná o autonomní projekt. Pokud je Babiš opravdu tak zámožný, jak se říká, a pokud jsou jeho prostředky likvidní, myslím, že může uspět. Jestliže dá na kampaň miliardu a půl, to by v tom byl čert... Jeho další výhodou v českém voličském prostředí je, že - aspoň podle vlastních slov - neví o politice či o politických stranách nic. To by mohlo na jaře 2014 zabrat. Bohužel.

V březnu 2013 skončí v prezidentském úřadě Václav Klaus. Koho byste po něm viděl na Hradě nejraději?

Nejraději? Kohokoli s jeho názory, statečností a vytrvalostí. Na pohlaví či barvě pleti ani náboženském vyznání mi vůbec nesejde.

A otázka na závěr. Když jste na tiskové konferenci oznamoval rezignaci na MŠMT, loučil jste se "na brzkou shledanou..." Můžete prozradit jaké plány máte v nejbližší době?

To bych musel být opravdu trestuhodný optimista, kdybych za známých okolností ještě plánoval... Po zkušenostech z devítiměsíční bátoriády se především snažím včas zjistit, co zase za plány mají ONI se mnou.

K tématu:


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Samá Afrika. A 50 Kč za kilo! Jarní nákup zvedá Čechům tlak

11:11 Samá Afrika. A 50 Kč za kilo! Jarní nákup zvedá Čechům tlak

Květák bezmála za 70 korun. Česká skleníková rajčata – 80 korun za čtvrt kila. Různé saláty mezi 35 …