Zhrzená ekologická expertka: Paroubek si mne jako ženy neváží

26.11.2011 20:58

„Jsem hlavní autorkou ekologického programu nové strany Jiřího Paroubka, přesto mi jako nečlence nebylo povoleno vystoupit na ustanovujícím sjezdu strany,“ stěžuje si na poměry v Paroubkově nové partaji LEV 21 ekologická expertka Kateřina Březová. Předsedovo chování vnímá jako reakci na některé výtky, které na něj v minulosti vznesla, i jako důkaz Paroubkova nízkého respektu k ženám.

Zhrzená ekologická expertka: Paroubek si mne jako ženy neváží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

„Je zřejmě úplně jedno, že jsem téměř šest měsíců předtím usilovně pracovala na znění a obsahu programu, aby byl co nejlepší. Chodila pravidelně na pracovní schůzky a mnohá jednání k panu Paroubkovi. Vyhotovovala pro něj z dobré vůle ve svém volném čase vedle své živnosti ekologické poradkyně různé návrhy interpelací, odborná vyjádření a další dokumenty v oblasti ochrany životního prostředí během posledního roku," rozepisuje se Březová na Paroubkově webu Vaše věc. Paroubek však podle ní na všechny její zásluhy pár dní před sjezdem zapomněl a po telefonu jí vzkázal, že jediným jejím úkolem mělo být přispívání do jeho časopisu, což Březová pokládá za hlubokou urážku.

Celý text:
Kateřina Březová: Paroubkův podraz

Reakce na kritiku

Podle Březové stojí za Paroubkovým jednáním její otevřený nesouhlas s některými jeho názory. Expertka prý politikovi v minulosti vyčetla například jeho názor na řešení problému ostravských kalů nebo postoj k prolomení těžebních limitů v severních Čechách. Březová zmiňuje i to, že Paroubkovi vytkla jeho stupňující se kritiku vůči ČSSD, kterou ona pokládá za nepodloženou.

SLEDUJEME téma Paroubkova nová strana

„Závěrem jen dodám: když mi pan Paroubek nabízel zpracování ekoprogramu, mj. mi nastínil i možnost, že bych mohla třeba kandidovat i jako senátorka (!)," ukončuje Březová svoji filipiku. I na tento slib podle ní náhle zapomněl, což Březová přičítá své neookoukané tváři a svému ženství. „Schopnosti, talent, znalosti či zkušenosti - to se necení, zvláště u ženy. Nikdy jsem netoužila po žádných vysokých funkcích, jde mi o princip. Po půl roce mé práce, během něhož mi ani jednou už žádnou podobnou nabídku nezopakoval, jsem se podle něj hodila už jenom na občasné články do jeho nového časopisu," uzavírá.

Čtěte také:

Paroubek je opět předsedou. Před sálem protestovalo jen pár lidí
Předseda Paroubek: Jde nám o jediné, sloužit lidem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…