Skupina Romů v Klatovech napadla školáky. Stejně jako loni

29.11.2011 13:57

Romští mladíci v Klatovech napadli školáky podobně, jako se to stalo loni. Zdá se však, že hlavním agresorem je čtrnáctiletý romský mladík, který vzhledem k nízkému věku trestu unikne. Starosta města volá po posílení policejních hlídek ve městě.

Skupina Romů v Klatovech napadla školáky. Stejně jako loni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rom v Poschlé

Dva školáky z Klatov napadla skupina Romů cestou do školní jídelny. Svědectví otce jednoho z napadených chlapců dokazuje, že zdaleka nejde o první napadení. Zhruba po roce se tak opakují případy napadení, za které byl jeden z agresorů poslán za mříže. O případu napadení informuje server Deník.cz.

Údajný pachatel je příliš mladý. Vyhne se trestu

Policie napadení šetří a to jako přestupky. Podle dostupných informací za útoky stojí teprve čtrnáctiletý Rom, jenž si k agresi dodával odvahy s partou kamarádů za zády. Pokud za útoky skutečně stojí tak mladý žák, trestnímu postihu se vyhne. Starosta Klatov se do situace vložil a chce ji řešit, aby místní nevzali spravedlnost do svých rukou. O náladách ve městě přitom svědčí svědectví jednoho z rodičů napadeného chlapce.

SLEDUJEME téma Romové

„Syn s kamarádem, kteří chodí do osmé třídy na ZŠ Plánická ulice, šli minulý týden ze školy na oběd. Zaútočila na ně parta Romů. Oba kluci byli zraněni, musela je odvézt sanitka," řekl Deníku otec jednoho z napadených chlapců Karel Maděra. Situaci považuje za velmi vážnou, protože podle něj zdaleka nejde o jediný případ. „Na syna poprvé Romové bezdůvodně zaútočili před třemi týdny, to mě ale prosil, abych z toho nic nedělal. Teď, když mi ale volali, že je na chirurgii, tak už jsem to nevydržel," říká otec.

Za podobný útok mladého Roma soud loni uložil tříletý nepodmíněný trest. Jak se situace vyvine dnes ještě není jisté, ale policejní hlídky ve městě budou posíleny.

Související:

Petice proti paušalizaci romského problému

Romský aktivista: Doba je hodně špatná. Chybí mi tu Václav Havel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …