Svoboda? Mohl by být prezidentem, říká redaktor HN

02.12.2011 22:34

Hostem pořadu Události, komentáře na České televizi byl Boris Šťastný (ODS), který rezignoval na místo šéfa pražské ODS. Popírá, že by ve straně nastal jakýkoli rozkol a primátorovi popřál štěstí. Přesto je jasné, že pozice Bohuslava Svobody je silnější než kdy dřív.

Svoboda? Mohl by být prezidentem, říká redaktor HN
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprimátor Bohuslav Svoboda

„Dohodl jsem se s předsedou Nečasem, že se vrátím tam, odkud jsem přišel,“  uvedl Šťastný. „Má mise v tomto ohledu skončila.“ Poražen se ale necítí. „Cítím se jako člověk, který udělal pro pražskou ODS dost práce,“ prohlašuje. „Přeji panu primátorovi hodně štěstí a může počítat s mojí podporou,“ dodal Šťastný.

Machiavelistické kroky primátora

Stranický klub rozdělen prý není a nebyl. „Šťastného a Svobodovy zastupitele dělali novináři. Ale určitě tam existovala určitá diverzifikace,“ připustil. Dění na pražské radnici hodnotil i politolog Lukáš Jelínek. Podle něj je Šťastný hráčem postbémovského křídla.

Sledujeme téma: Rozpad magistrátu v Praze

„Navrch získává primátor Svoboda,“ myslí si. „Svými šikovnými, řekl bych machiavelistickými kroky, kterými chce očistit pražskou ODS, si získal sympatie členů ODS a premiéra Nečase,“ dodal.

„Může to znamenat revoluční změnu v pražské politice a možná i v celostátní politice,“ doplnil redaktor Hospodářských novin Jaroslav Plesl. „Pokud to dotáhne do konce, tak jeho ambice mohou být velké. Objevil se tady politik, který by mohl v roce 2013 usednout na Pražském hradě,“ řekl.

Psali jsme:
Šéf pražských dopravních podniků Dvořák končí. Svobodovi dal rezignaci
Rudolf Blažek rezignoval na post šéfa pražských zastupitelů ODS
Rozpad velké koalice v Praze dotázaní vítají, ukázal průzkum

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…