Besser se omluvil za pochybení. Nabídl svou funkci ministra

05.12.2011 9:15

Ministr kultury Jiří Besser (STAN) předstoupil před novináře s prohlášením o svém kontaktu na podnikatele, který byl odsouzen za korupci. Odmítl spekulace o tom, že by se jeho jednání dalo označit za korupční aféru. Připouští ale zahájení přestupkového řízení kvůli nepřesnému vyplnění majetkového přiznání.

Besser se omluvil za pochybení. Nabídl svou funkci ministra
Foto: red
Popisek: Jiří Besser

„Svým krokem (účast ve firmě Comoros Group) jsem se nijak neobohatil. Na své funkci nelpím a jsem připraven na svou funkci rezignovat ihned po předložení zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi nejpozději do konce tohoto roku," prohlásil Besser na tiskové konferenci.

„Za své pochybení se omlouvám, ale odmítám, že zde existuje jakákoliv korupční aféra," zopakoval. Besser prohlášení pouze přečetl a nepočkal na dotazy novinářů.

Besser odmítl vysvětlit původ milionů, za které byl pořízen byt na Floridě. Byt měl navíc uvést v majetkovém přiznání jako člen vlády. Podle Bessera patří miliony odsouzenému podnikateli Pavlu Hráchovi. Oba působí ve společnosti Comoros Group, což Besser rovněž tajil.

Na Bessrův luxusní byt na Floridě upozornil minulý týden deník Insider.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…