John konečně dostane funkci. Bezpečnostní výbor

06.12.2011 14:57

Předseda Věcí veřejných Radek John by mohl po téměř devíti měsících získat funkci ve Sněmovně. Koalice se definitivně dohodla na tom, že rozdělí třicetičlenný výbor pro obranu a bezpečnost na dva výbory, přičemž bezpečnostnímu výboru by mohl šéfovat právě John. Rozdělení výboru by mělo být prvním bodem úterní schůze komory.

John konečně dostane funkci. Bezpečnostní výbor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Věcí veřejných Radek John

S tímto plánem přišla koalice už v polovině roku, avšak nakonec kvůli hádkám rozdělení výboru a snahu najít Johnovi funkci za každou cenu zablokovali politici TOP 09. Nyní se představitelé ODS, TOP 09 a VV podle deníku Právo dohodly.

Oslabení ČSSD

Rozdělením výboru tak koalice oslabí opoziční ČSSD, jejíž poslanec František Bublan dosud řídí výbor pro obranu a bezpečnost. Nově by ale podle dostupných informací měl výbor pro obranu šéfovat místopředseda klubu ODS, šéf volební komise Jan Vidím, bezpečnostní pak John.

Za ztrátu jedné předsednické funkce má být zřízení pro sociální demokracii komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů, kterou by mohl obsadit právě Bublan.

Čtěte také:

 

reklama

autor: joh

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Samá Afrika. A 50 Kč za kilo! Jarní nákup zvedá Čechům tlak

11:11 Samá Afrika. A 50 Kč za kilo! Jarní nákup zvedá Čechům tlak

Květák bezmála za 70 korun. Česká skleníková rajčata – 80 korun za čtvrt kila. Různé saláty mezi 35 …