Napsal nám Halík: Jedu do Německa. Doufám, že se nebudou ptát na Hájka

07.12.2011 8:43

Na pozvání předsedy Německé biskupské konference arcibiskupa Roberta Zollitsche bude prof. Tomáš Halík hlavním řečníkem na slavnostním zasedání na sekretariátu Německé biskupské konference v Bonnu. Jak napsal serveru ParlamentníListy.cz, možná se ho budou ptát i na kauzu s panem vicekancléřem Hájek. Halík ovšem nemá co víc dodat. Pouze tolik, že pan Hájek a ti, kteří nad ním drží ochrannou ruku, poškozují pověst Česka.

Napsal nám Halík: Jedu do Německa. Doufám, že se nebudou ptát na Hájka
Foto: halik.cz
Popisek: Filozof a katolický kněz Tomáš Halík

Kněz a sociolog Tomáš Halík poslal ParlamentnímListům.cz další vyjádření ke sporu, který již nějaký čas zuří mezi ním a vicekancléřem prezidenta Petrem Hájkem. Začal tím, že Hájek Halíka v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz osočil z toho, že nebyl řádně vysvěcen na kněze. Tuto hodnost tak prý užívá neoprávněně. Halík to ovšem obratem odmítl. Podporu mu mezi jinými vyjádřil také kardinál Vlk.

Hájek prý poškozuje pověst Česka. Proč ještě působí na Hradě?

Na pozvání předsedy Německé biskupské konference arcibiskupa Roberta Zollitsche bude prof. Tomáš Halík hlavním řečníkem na slavnostním zasedání na sekretariátu Německé biskupské konference v Bonnu a prý trochu obavu, zda se ho němečtí novináři budou ptát na probíhající spor. Ne kvůli sobě, ale kvůli pověsti naší země v zahraničí.

TÉMA: Hájek versus Halík

„Obávám se, že zahraniční novináři už zaznamenali útoky pana Hájka na mou osobu a na věrohodnost dokumentu, vydaného kardinálem Meisnerem, který předložila Česká biskupská konference k svému oficiálnímu prohlášení, vyvracejícímu Hájkovy smyšlenky. Doufám, že nebudu muset v Bonnu odpovídat na jejich otázky, protože absurdní dehonestující výroky vicekancléře prezidenta pro oblast komunikace a kultury (sic!) vážně poškozují nikoliv mne, nýbrž pověst České republiky v zahraničí. Pro mne je ta věc uzavřená.," napsal ParlamentnímListům.cz Halík.

Následně dodává pouze tolik, že to, jak se Hájek chová, vypovídá především o něm, ale také o lidech, kteří si ho na tak významném hradním postu drží.

Foto: Hans Štembera

Související:

Halík je miláček národa, Hájek je blbej. Do sporu vstoupil další kněz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…