Bessera prý ve vládě nahradí Hanáková z TOP 09

07.12.2011 14:25

Novou ministryní kultury by se měla stát poslankyně TOP 09 a Starostové Alena Hanáková. Informuje o tom server Aktuálně.cz. Ve funkci má nahradit Jiřího Bessera, který v majetkovém přiznání zatajil svůj podíl ve firmě Comoros Group. Podle politiků vládních stran proto zřejmě jako ministr skončí. Premiér Petr Nečas (ODS) má jasný názor na jeho pokračování ve vládě, chce ho ale sdělit nejprve Besserovi, který se vrací ze zahraniční cesty dnes večer.

Bessera prý ve vládě nahradí Hanáková z TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Besser

"Alena Hanáková je šaramantní dáma, umí řešit problémy. Myslím, že bude dobrá ministryně kultury," říká serveru člověk z vedení TOP 09. Oficiálně ale jméno údajné budoucí ministryně nechce nikdo potvrdit. "Nemohu to vyvrátit, ale ani potvrdit. Nezlobte se, ale ministr Besser ještě ani neodstoupil," sdělil Aktuálně.cz šéf poslanců TOP 09 a předseda Starostů Petr Gazdík. 

Zatím žádná oficiální nabídka nepadla

Internetový deník Insider ve čtvrtek upozornil na Besserův podíl v Comoros Group, jejímž prostřednictvím koupil byt na Floridě. Ministr se k tomu nepřihlásil v majetkovém přiznání. Své angažmá ve firmě a podpisy pod smlouvami k jejímu bytu na Floridě vysvětloval tak, že chtěl pomoci podnikateli Pavlu Hráchovi jako starému příteli. 

Hrách byl odsouzen z uplácení ve státní konsolidační agentuře. Dostal podmínku a soud mu v listopadu vyměřil také pokutu 600.000 korun. Podnikatel u soudu tvrdil, že nemá na její zaplacení. Letos přitom podle svých slov splatil hypotéku za 4,4 miliony korun na floridský byt. Hrách tvrdí, že hypotéku platil z peněz, které utržil za prodej své firmy. Za ní měl získat asi 15 milionů korun.

"Jistě, asi bych lhala, kdybych řekla, že se o tom nemluví. Samozřejmě, že se o tom mluví i v rámci klubu, nakonec se o tom mluví i veřejně. Uvidíme, jak se celá situace vyvine," řekla Hanáková. Případnou oficiální nabídku by si podle svých slov musela ještě rozmyslet.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…